Sfat de la nutriţionist: „Putem sări peste micul dejun, dacă vrem să slăbim!”
Sursa de Sănătate logo
Nutriţie

764 vizite

04-03-2022

0 comentarii

Sfat de la nutriţionist: „Putem sări peste micul dejun, dacă vrem să slăbim!”

Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ

Cei mai mulţi specialişti susţin că masa de dimineaţă este esenţială pentru sănătate pe termen lung, că e cea mai importantă masă a zilei. Există însă şi păreri că lucrurile nu trebuie musai să stea aşa. Nutriţionistul dr. Mihaela Bilic consideră că atunci când vine vorba despre micul dejun la adulţii care vor să slăbească nu este obligatoriu.

„Necesitatea micului dejun poate avea argumente științifice cu o singură condiție: să-ţi fie foame! A mânca dimineaţa e recomandat copiilor, persoanelor care urmează să desfășoare efort şi muncă fizică, dar nu şi celor care vor să slăbească. Ştiu, o să spuneți că trebuie să luăm micul dejun, că e cea mai importantă masă a zilei. Ei bine, lucrurile s-au schimbat. Când vrei să slăbești trebuie să mănânci mai puţin. Atunci ce rost are să-ţi începi ziua «cheltuind» din puţinele calorii pe care le ai în buget când te așteaptă o zi lungă de abținere în care cu siguranță o să-ţi fie foame. Dacă corpul nu-ţi cere, de ce să-i dai? Orice mâncare şi oricât de puţină ar fi, mâncată fără foame, îngrașă. Corpul nostru se află într-o situație absurdă: primește mâncare când nu cere, doar pentru că trebuie, e ignorat când îşi dorește ceva şi este certat că nu slăbeşte”, spune nutriţionistul.

Potrivit Mihaelei Bilic, dacă vrem să slăbim trebuie să aşteptăm să ne fie foame. „Nu e o tragedie dacă nu mâncăm până la prânz, iar micul dejun poate fi doar o cafea cu lapte”, subliniază dr. Mihaela Bilic.

Taguri articol: nutritie mihaela bilic mic dejun sfaturi practice

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494786 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258204 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441512 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420628 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994122 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575123 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508089 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.