Sfatul specialistului: Copiii nu se educă prin bătaie!
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto: Verywell Family

Sursa foto: Verywell Family
Şcolari

634 vizite

25-02-2020

0 comentarii

Sfatul specialistului: Copiii nu se educă prin bătaie!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nu o dată se întâmplă ca cei mici să fie bătuți de către proprii părinți atunci când fac vreo boacănă. Din păcate, susțin specialiștii, acest lucru se întâmplă din cauza percepției greșite a părinților referitor la modul de creștere al copiilor. „Nu, copiii nu se educă în acest fel. Bătaia nu este soluţia, iar un astfel de comportament nu poate fi decât greşit. De-a lungul timpului, s-a observat că toţi acei copii care au fost bătuți de părinți în jurul vârstei de cinci ani prezintă mai multe probleme de comportament la vârstele de şase și opt ani decât copiii care nu au fost bătuţi niciodată. În plus, accentuarea problemelor de comportament nu pot fi atribuite caracteristicilor copilului, părinților sau mediului de acasă, ci se pare că este rezultatul specific al bătăii”, a declarat Valentina Adam, psiholog.

Aşadar, părinții trebuie să fie conștienți de faptul că bătaia la orice frecvență este dăunătoare copilul. Ca urmare, ei ar trebui să ia în calcul şi alte abordări pentru a-i atrage atenția copilului atunci când greșeşte, mult mai corecte și mai sigure pentru o dezvoltarea emoțională echilibrată a acestuia.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

296710 vizite | 40728 comentarii

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623781 vizite | 192 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

476745 vizite | 155 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1333867 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

950411 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623781 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

546963 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

486863 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.