Sfaturi pentru combaterea migrenei cronice
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

92 vizite

31-01-2024

0 comentarii

Sfaturi pentru combaterea migrenei cronice

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Migrena cronică este o afecțiune neurologică cu evoluție episodică, caracterizată prin apariția unilaterală a unei dureri de cap severe şi pulsatile, cu o durată de peste 15 zile lunar, mai mult de trei luni consecutive, însoțite şi de alte manifestări clinice. Dintre acestea amintim sensibilitatea crescută a persoanei afectate la sunete puternice sau la lumină, grețuri şi vărsături. Medicii afirmă că manifestările clinice apărute în cadrul migrenei cronice prezintă o durată cuprinsă între patru şi 72 de ore. Migrena cronică poate fi întâlnită la orice vârstă dar, conform studiilor efectuate până în prezent, incidența maximă a migrenei cronice a fost înregistrată în rândul adolescenților. Factorii favorizanți, care prin prezență pot facilita apariția migrenei cronice, sunt reprezentați de următoarele aspecte: ereditatea, privarea de somn, modificările meteorologice, stresul.

De asemenea, se vor lua în calcul modificările hormonale apărute la femei în perioada menstruației, a sarcinii sau în menopauză, efortul fizic intens, consumul de alcool (vin roşu), saltul peste mese (repausul alimentar). Acestora li se adaugă administrarea unor medicamente precum vasodilatatoarele, administrarea de anticoncepționale, modificările de presiune atmosferică, traumatismele craniene etc.

În primul rând, pentru ameliorarea migrenei se recomandă respectarea următoarelor măsuri: repaus la pat, respectarea unui regim igieno-dietetic cu scăderea aportului de hrană procesată, creşterea aportului de peşte, carne albă, fructe şi legume proaspete, renunțarea la băuturile pe bază de cafeină și hidratarea corespunzătoare.

Taguri articol: sfatul medicului medicamente migrena dureri neurolog vărsături

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661532 vizite | 57220 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

65391 vizite | 11263 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17760 vizite | 1799 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431732 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001748 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671680 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661532 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578079 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.