Sfaturi pentru gravidele care vor să facă plajă
Sursa de Sănătate logo
Sarcina

236 vizite

17-08-2021

0 comentarii

Sfaturi pentru gravidele care vor să facă plajă

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ne aflăm în plină vară, perioadă în care toată lumea vrea să iasă la plimbare, pe plajă, la soare. Dacă sunteţi însărcinată, înainte de a vă expune razelor solare ar trebui să fiţi mai precaută. Specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” le sfătuiesc pe viitoarele mămici să ţină cont de câteva aspecte atunci când plănuiesc să petreacă timp la plajă. În primul rând, ele trebuie să evite expunerea directă la soare, să aleagă un costum de baie întreg şi o cremă cu factor de protecţie mare SPF50+.

„Încercaţi să staţi la umbră, deoarece vasodilataţia provocată de căldură şi arsurile solare induc secreţia de prostaglandine, care generează contracţii uterine. Totodată, evitaţi intervalul orar 10:00-17:00 şi consumaţi cât mai multe lichide. În acelaşi timp, evitaţi să faceţi baie în apă rece sau când sunt valuri. Deşi este sănătos, înotul în apa de mare rece şi/sau agitată poate provoca contracţii şi sângerări. Ideală este o pisicină cu apă încălzită sau a cărei temperatură nu este resimţită ca fiind scăzută la contactul cu apa. De asemenea, dacă nu locuiţi la mare, evitaţi drumurile lungi cu maşina sau cu trenul”, recomandă medicii.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323614 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29776 vizite | 12630 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324726 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343864 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954026 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.