Şi copiii pot avea dereglări hormonale
Sursa de Sănătate logo
Pediatrie

1497 vizite

05-07-2016

0 comentarii

Şi copiii pot avea dereglări hormonale

Dereglările hormonale pot apărea de timpuriu, susţin specialiştii. Chiar şi copiii pot avea probleme cu glanda tiroidă. De aceea, specialiştii ne sfătuiesc să facem controale şi la cele mai mici semne de boală, deoarece, dacă boala avansează, se poate ajunge la afecţiuni greu de tratat şi vindecat.

„Glanda tiroidă poate afecta buna funcţionare a metabolismului, dezvoltarea celulelor şi ritmul cardiac. Stresul, expunerea prelungită la soare şi fumatul pot duce la disfuncţii ale glandei tiroide. Stresul este principala cauză de declanşare a disfuncţiilor tiroidiene. O persoană care pierde foarte mult în greutate, are musculatura slabă sau semne ale sindromului de intestin iritabil poate suferi de hipertiroidism. Disfuncţiile tiroidiene se în-tâlnesc mult mai frecvent la femei decât la bărbaţi, de aceea se impune consultul de specialitate la cele mai mici simptome. Chiar şi copiii pot avea disfuncţii ale tiroidei, începând cu vârsta de 7 ani. Dacă o persoană cu hipotiroidism nu se tratează, aceasta poate ajunge obeză, poate dezvolta osteoartrită, boli cardiace şi infertilitate”, a declarat dr. Eduard Circo, specialist endocrinolog.

Taguri articol: pediatrie copilul eduard circo hipotiroidism infertilitate fertilitate probleme simptome stres hormonal

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite | 34315 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8805 vizite | 1306 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10446 vizite | 1145 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429351 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000231 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660658 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577352 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.