Şi copiii pot avea dereglări hormonale
Sursa de Sănătate logo
Pediatrie

1446 vizite

05-07-2016

0 comentarii

Şi copiii pot avea dereglări hormonale

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Dereglările hormonale pot apărea de timpuriu, susţin specialiştii. Chiar şi copiii pot avea probleme cu glanda tiroidă. De aceea, specialiştii ne sfătuiesc să facem controale şi la cele mai mici semne de boală, deoarece, dacă boala avansează, se poate ajunge la afecţiuni greu de tratat şi vindecat.

„Glanda tiroidă poate afecta buna funcţionare a metabolismului, dezvoltarea celulelor şi ritmul cardiac. Stresul, expunerea prelungită la soare şi fumatul pot duce la disfuncţii ale glandei tiroide. Stresul este principala cauză de declanşare a disfuncţiilor tiroidiene. O persoană care pierde foarte mult în greutate, are musculatura slabă sau semne ale sindromului de intestin iritabil poate suferi de hipertiroidism. Disfuncţiile tiroidiene se în-tâlnesc mult mai frecvent la femei decât la bărbaţi, de aceea se impune consultul de specialitate la cele mai mici simptome. Chiar şi copiii pot avea disfuncţii ale tiroidei, începând cu vârsta de 7 ani. Dacă o persoană cu hipotiroidism nu se tratează, aceasta poate ajunge obeză, poate dezvolta osteoartrită, boli cardiace şi infertilitate”, a declarat dr. Eduard Circo, specialist endocrinolog.

Taguri articol: pediatrie copilul eduard circo hipotiroidism infertilitate fertilitate probleme simptome stres hormonal

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494837 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258223 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441526 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420645 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994125 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575127 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508095 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.