Simptomele de cistită, ameliorate cu ceaiuri de plante
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

548 vizite

02-03-2022

0 comentarii

Simptomele de cistită, ameliorate cu ceaiuri de plante

Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ

Cele mai multe femei se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu cistita, una dintre cele mai cunoscute afecţiuni din sfera genitală. Cistita este o infecţie a vezicii urinare, cu simptome dureroase, întâlnită în principal la femei.

Aceste infecţii apar din cauza igienei precare, a alimentaţiei nepotrivite, a unor haine neadecvate, dar şi în urma activităţii sexuale. Neglijată o perioadă lungă de timp şi netratată corespunzător, cistita poate declanşa şi o infecţie la nivelul rinichilor care poate avea urmări grave, aşa că este indicat consultul la medic de la primele semne ale bolii. Pentru a trata cistita puteţi apela la un tratament medicamentos sau la un tratament naturist recomandat de medicul specialist.

Medicina naturistă propune o mulţime de remedii bazate pe plante medicinale. Cele mai recomandate sunt infuziile de ceai de nalbă, muguri de pin, afin, coacăz negru, decoct de merişor, cozi de cireşe, mătase de porumb şi coada şoricelului. Tratamentul constă în consumarea a câte două - trei căni pe zi. Un alt remediu naturist este cura de trei săptămâni cu ceaiuri de coada calului, urzică şi sunătoare, recomandate în general pentru sănătatea rinichilor.

Taguri articol: sfatul medicului cistită ceai ceaiuri remediu urinare

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259206 vizite | 105348 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235537 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420007 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401248 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981626 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659203 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504763 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.