Simptomele de cistită, ameliorate cu ceaiuri de plante
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

682 vizite

02-03-2022

0 comentarii

Simptomele de cistită, ameliorate cu ceaiuri de plante

Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ

Cele mai multe femei se confruntă cel puţin o dată în viaţă cu cistita, una dintre cele mai cunoscute afecţiuni din sfera genitală. Cistita este o infecţie a vezicii urinare, cu simptome dureroase, întâlnită în principal la femei.

Aceste infecţii apar din cauza igienei precare, a alimentaţiei nepotrivite, a unor haine neadecvate, dar şi în urma activităţii sexuale. Neglijată o perioadă lungă de timp şi netratată corespunzător, cistita poate declanşa şi o infecţie la nivelul rinichilor care poate avea urmări grave, aşa că este indicat consultul la medic de la primele semne ale bolii. Pentru a trata cistita puteţi apela la un tratament medicamentos sau la un tratament naturist recomandat de medicul specialist.

Medicina naturistă propune o mulţime de remedii bazate pe plante medicinale. Cele mai recomandate sunt infuziile de ceai de nalbă, muguri de pin, afin, coacăz negru, decoct de merişor, cozi de cireşe, mătase de porumb şi coada şoricelului. Tratamentul constă în consumarea a câte două - trei căni pe zi. Un alt remediu naturist este cura de trei săptămâni cu ceaiuri de coada calului, urzică şi sunătoare, recomandate în general pentru sănătatea rinichilor.

Taguri articol: sfatul medicului cistită ceai ceaiuri remediu urinare

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

630784 vizite | 746 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56987 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43721 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428735 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

999985 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671392 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

630784 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577312 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.