Siropurile pentru copii, administrate doar cu acordul medicului
Sursa de Sănătate logo
Pediatrie

947 vizite

08-11-2017

0 comentarii

Siropurile pentru copii, administrate doar cu acordul medicului

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Chiar înainte de a debuta sezonul rece, mulţi părinţi aleg să le dea copiilor, din proprie iniţiativă, fel şi fel de siropuri pentru întărirea imunităţii, fără să ştie dacă cei mici au nevoie de ele cu adevărat.

Medicii specialişti spun că, înainte de a le administra celor mici siropuri pentru stimularea imunităţii, părinţii ar trebui să se consulte cu medicul de familie sau pediatru.

„De preferat ar fi ca aceste siropuri să se administreze doar la recomandarea unui medic. Sigur că unele nu au niciun efect, altele măcar nu fac rău, altele fac şi bine în unele situaţii. De obicei, sistemul imunitar se dezvoltă în timp. Un copil de vârstă mică, mai ales în momentul în care intră în colectivitate se îmbolnăveşte, deoarece nu are anticorpii «performanţi». Indic terapia cu siropuri imunostimulatoare la copiii care sunt mai sensibili. Unele nu au aditivi şi sunt fără zahăr, pentru că sunt şi pacienţi diabetici, care nu au voie să le consume pe cele cu zahăr. Siropurile sunt contraindicate copiilor sub un an, deoarece la aceştia nu trebuie să umblăm la imunitate, pentru că este în curs de formare. Există o glandă, timus, care produce imunitate. De asemenea, amigdalele produc imunitate, precum şi intestinul subţire, măduva spinării, ficatul, splina, produc foarte multă imunitate, de aceea sănătatea acestora este foarte importantă”, a declarat dr.Georgeta Anghel Dincă, medic primar pediatrie, alergologie şi imunologie.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323622 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29804 vizite | 12653 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324728 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343865 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954033 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.