Situații în care este recomandată efectuarea ecografiei musculoscheletale
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

22 vizite

15-01-2024

0 comentarii

Situații în care este recomandată efectuarea ecografiei musculoscheletale

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ecografia musculoscheletală este o tehnică imagistică non-invazivă, ușor accesibilă, care nu necesită pregătire prealabilă și oferă o multitudine de informații despre structurile implicate în funcționarea aparatului locomotor. Această tehnică, susțin specialiștii, și-a dovedit utilitatea practică într-o multitudine de specialități medicale: reumatologie, recuperare medicală, ortopedie, medicină sportivă, neurologie. În plus, aceasta este o metodă de diagnostic eficientă, atât în ceea ce privește leziunile inflamatorii legate de boli reumatologice autoimune, cât și în ceea ce privește leziunile mecanice legate de traumatisme sau leziunile degenerative.

Ea poate, de asemenea, să identifice formațiunile tumorale, corpurile străine sau acumulările fluide. Uneori, este suficientă în susținerea diagnosticului, însă există situații în care este necesară completarea evaluării, folosind și alte metode imagistice (radiografie, computer tomograf, rezonanță magnetică, scintigrafie osoasă etc). Articulațiile frecvent investigate cu ajutorul ecografiei musculoscheletale sunt:

umărul; cotul; mâna; șoldul; genunchiul; glezna; antepiciorul.

Ecografia musculoscheletală este o investigație imagistică ce poate fi utilizată atunci când este necesară efectuarea unei puncții intraarticulare. Uneori, aceasta poate fi utilizată pentru monitorizarea anumitor afecțiuni și a răspunsului la tratament, de exemplu în cazul afecțiunilor reumatologice autoimun.

Taguri articol: sfatul medicului computer tomograf diagnostic ecografie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660430 vizite | 22782 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7923 vizite | 860 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9372 vizite | 756 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429229 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000184 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671449 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660430 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.