Slănina ajută la menţinerea imunităţii
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

484 vizite

01-02-2021

0 comentarii

Slănina ajută la menţinerea imunităţii

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Sunt oameni care preferă să consume slănină, din foarte multe motive. În primul rând, spun specialiştii, slănina are în compoziţia sa carotină, vitamina A, D şi E, care contribuie la îmbunătăţirea stării generale a organismului şi ajută la menţinerea imunităţii.

De asemenea, slănina conţine acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.

Este important de ştiut faptul că slănina influenţează organismul în mod negativ doar dacă este consumată în exces. Aşa că, dacă nu suferiţi de boli de pancreas, ficat sau stomac, slănina vă poate aduce beneficii. Cantitatea optimă zilnică de slănină pe care puteţi să o consumaţi este de 10-30 grame.

Mai mult decât atât, cercetătorii au demonstrat că grăsimea din slănină nu dăunează sub nicio formă. Într-adevăr, grăsimea conţine colesterol, însă nu într-o cantitate atât de mare. Pentru a vă face o idee, aproximativ 100 grame de slănină conţin 70-100 mg de colesterol, în timp ce 100 grame de rinichi de vită conţin aproximativ 1.126 mg colesterol. Astfel, nu trebuie să vă faceţi griji dacă aţi mâncat o cantitate mai mare de colesterol. Conform medicilor, nivelul de colesterol din sânge nu depinde de ceea ce consumăm. Mai important este schimbul de colesterol, iar în acest caz vin în ajutor acizii ce se află în compoziţia slăninei - arahidonic şi linoleic.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70647 vizite | 37161 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631597 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552258 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.