Socializarea, esențială pentru recuperarea copiilor cu autism
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto: Good News Autism

Sursa foto: Good News Autism
Sănătate

406 vizite

20-04-2021

0 comentarii

Socializarea, esențială pentru recuperarea copiilor cu autism

Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN

Cine am fi fără prietenii din copilărie? Alături de aceștia, am făcut primii pași în ceea ce înseamnă socializare. Fie că este vorba despre grupul de la școală, despre colegii de serviciu, de o ieșire în parc, de cumpărături sau de o ieșire la cinema, toate sunt aspecte ale vieții cotidiene în care ne sunt solicitate „abilitățile” privind socializarea. În timp, aceste abilități și modul cum au fost ele puse în practică, vor modela personalitatea și identitatea de sine.

În cazul copiilor diagnosticați cu autism, socializarea capătă valențe de o importanță considerabilă. Pe de o parte, pentru că aceste abilități nu le vin natural, iar pe altă parte pentru că, prin exersarea lor, ajung să își dezvolte și alte arii. „Interacțiunile sociale au impact asupra dezvoltării abilităților de comunicare și limbaj, generalizării abilităților și deprinderilor dobândite prin terapie, dezvoltării independenței și autonomiei personale, a creativității și jocului simbolic și, nu în ultimul rând, asupra integrării în grădinițe și școli”, arată specialiștii din cadrul Asociației Help Autism.

Potrivit acestora, socializarea este influențată de o serie de factori, precum familia și implicarea acesteia, grupul de prieteni, grădinița sau școala.

„În procesul de socializare nu trebuie omis faptul că autismul este o luptă contratimp, orice minut valorificat adecvat se poate întoarce în favoarea copilului și a recuperării acestuia. Investirea în socializare, ca metodă complementare în recuperare, poate duce la rezultate uimitoare”, au mai subliniat reprezentanții Help Autism.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660332 vizite | 17873 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7639 vizite | 707 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9074 vizite | 600 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429160 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660332 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.