Soluţii pentru a înlătura urmele pe care le lasă frigul asupra tenului
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

374 vizite

09-02-2021

0 comentarii

Soluţii pentru a înlătura urmele pe care le lasă frigul asupra tenului

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Frigul din timpul iernii poate provoca o serie de neplăceri. De exemplu, temperaturile scăzute şi pieptănatul excesiv pot duce la crearea de ioni negativi la nivelul firelor de păr care se resping între ele.

Specialiştii recomandă să scăpaţi de această problemă folosind un şampon pentru păr uscat şi balsam la fiecare spălare. Astfel, de fiecare dată când vă pieptănaţi pulverizaţi pe peria de păr un spray pentru strălucire.

Dacă electrizarea părului este însoţită de mâncărime a scalpului şi mătreaţă şi dacă problema nu dispare cu şampon împotriva mătreţii ar trebui să mergeţi la dermatolog. Potrivit dr. Andreea Cosma, pentru a preveni uscarea şi exfolierea feţei, evitaţi produsele care conţin alcool. Folosiţi, în schimb un demachiant delicat şi înlocuiţi crema hidratantă cu una emolientă.

Dacă vă confruntaţi deja cu această problemă, folosiţi şi un demachiant hidratant şi aplicaţi cremă emolientă de câteva ori pe zi. În acelaşi timp, temperaturile scăzute duc la dilatarea vaselor de sânge şi din această cauză multor persoane li se înroşeşte nasul când ies din casă.

„Cum expunerea la soare are acelaşi efect, ar trebui să folosiţi şi iarna creme cu protecţie solară. Pentru a diminua din roşeaţă aplicaţi pe piele o compresă călduţă timp de câteva minute. De asemenea, pielea subţire a mâinilor se poate deshidrata foarte uşor din cauza frigului. Ca urmare, este necesar să vă protejaţi mâinile folosind mănuşi, atunci când ieşiţi din casă, iar când spălaţi vase sau folosiţi produse de curăţenie, nu uitaţi să vă puneţi mănuşile de cauciuc”, este de părere medicul.

Totodată, păstraţi pe chiuvetă o cutie de cremă hidratantă şi folosiţi-o de fiecare dată după ce vă spălaţi pe mâini. Dacă pielea mâinilor este foarte uscată, aplicaţi, înainte de culcare, un strat gros de cremă şi puneţi-vă peste o pereche de mănuşi albe din bumbac care ajută la o absorbţie mai bună a cremei. Lăsaţi crema să acţioneze pe tot parcursul nopţii.

Pentru a preveni crăparea buzelor, aplicaţi de câteva ori pe zi un balsam de buze cu protecţie solară. Sunt recomandate mai degrabă produsele emoliente sau cremoase şi mai puţin cele ceroase. Scopul aplicării balsamului este crearea unei bariere ocluzive la suprafaţa buzelor care să menţină umezeala în timp ce oferă şi un plus de hidratare prin ingredientele active conţinute (mai ales dacă balsamul este de bună calitate şi conţine uleiuri esenţiale). În plus, pe lângă acţiunea de împiedicare a deshidratării, balsamurile pot acoperi fisurile din buze şi pot preveni astfel infectarea lor.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323622 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29805 vizite | 12654 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324729 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343865 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954033 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.