Spălaţi-vă corect pe mâini după ce mergeţi la toaletă!
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

424 vizite

13-11-2020

0 comentarii

Spălaţi-vă corect pe mâini după ce mergeţi la toaletă!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Studiile specialiştilor americani au scos la iveală faptul că doar 5% dintre oameni se spală pe mâini în mod corect după ce merg la toaletă. Un studiu realizat la Universitatea Michigan a analizat modul în care desfăşoară această sarcină circa 4.000 de oameni. Au descoperit astfel că 99% dintre utilizatorii toaletelor nu se spală pe mâini în primele 15-20 de secunde, aşa cum ar trebui, pentru ca germenii să fie distruşi în totalitate. Mai rău, o treime dintre oameni nu s-au obosit să folosească săpun şi 10% au renunţat la a se mai spăla pe mâini.

Observaţia a mai arătat că 15% dintre bărbaţi nu s-au curăţat pe mâini, comparativ cu 7% dintre femei care au făcut acelaşi lucru. Pe de altă parte, doar jumătate dintre bărbaţi au folosit săpun, faţă de 75% dintre femei. Medicii spun că, în funcţie de tipul bacteriilor care se află în băile publice, pe suportul de hârtie igienică sau pe cel de şerveţele uscate, acestea pot fi luate extrem de uşor. Mai rău este că, odată intrate în organism, provoacă infecţii extrem de rezistente. Cum este corect să ne spălăm pe mâini? În secunda următoare după ce folosim toaleta, folosind săpun din belşug şi frecând bine palmele, apoi clătind sub jet de apă. Atenţie, gelurile de igienizare a mâinilor nu sunt atât de eficiente, omoară bacteriile, dar nu îndepărtează reziduurile de mizerie de la alte obiecte cu care intrăm în contact.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176082 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261356 vizite | 7578 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.