Spirulina este un bun adjuvant în regimurile de slăbire
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto Top 1

Sursa foto Top 1
Sfatul medicului

612 vizite

06-11-2020

0 comentarii

Spirulina este un bun adjuvant în regimurile de slăbire

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Spirulina este o algă cu conţinut bogat de proteine vegetale şi multiple vitamine. Practic, spirulina conţine, printre altele, proteine, aminoacizi, acizi graşi, lipide, vitamine şi enzime. Pentru că este bogată în fier, magneziu, cupru, cobalt, ea se poate lua în scop preventiv primăvara, toamna şi iarna, când organismul este ameninţat de gripă şi când este mai lipsit de vitamine, susţine fitoterapeutul Cristina Bogdan.

Totodată, spirulina este un supliment alimentar cu rol antioxidant, anticolitic şi antiinflamator, dar acţionează şi ca un hepatoprotector şi antiviral, fiind recomandată şi celor cu boli cardiovasculare.

În acelaşi timp, fenilalanina din spirulină acţionează asupra centrului apetitului din creier, diminuând senzaţia de foame şi menţinând constant nivelul glucozei din sânge, fiind un bun adjuvant în regimurile de slăbire.

În plus, suplimentul nutritiv este recomandat şi copiilor cu vârstă mai mare de patru ani, dar şi bătrânilor, pentru că energizează şi remineralizează organismul. Pentru că este un produs natural, spirulina nu provoacă reacţii adverse şi ajută la regenerarea celulelor şi îmbunătăţeşte metabolismul.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176085 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261361 vizite | 7582 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.