Sportul înseamnă sănătate ! Exerciții pentru abdomen și coapse
Sursa de Sănătate logo
Stil de viaţă sănătos

1707 vizite

07-02-2018

0 comentarii

Sportul înseamnă sănătate ! Exerciții pentru abdomen și coapse

Pentru a avea un abdomen plat şi coapse suple există exerciţii uşor de executat care pot fi făcute acasă.

Atunci când începeţi un exerciţiu este bine să ştiţi câteva reguli de bază. Pentru a nu avea probleme, de exemplu, întinderi musculare, va trebui să începeţi antrenamentul cu câteva mişcări uşoare. De asemenea, respiraţia este foarte importantă pentru a reuşi să se ducă la bun sfârşit un antrenament. Inspiraţi profund atunci când începeţi exerciţiul şi expiraţi înainte de reluarea mişcării. Pentru ca un exerciţiu să dea rezultate, va trebui să mai faceţi cel puţin 2-3 repetări chiar dacă vă simţiţi obosiţi. E bine de ştiut că pentru întărirea musculaturii trebuie să fiţi răbdători şi să nu aşteptaţi ca tehnica să dea roade peste noapte. Antrenându-vă cu regularitate, pornind gradat, de la exerciţii uşoare, care durează 10-15 minute, până la antrenamente de o jumătate de oră, de cel puţin trei ori pe săptămână, veţi ajunge să arătaţi aşa cum vă doriţi.

Exerciţiu pentru abdomen

Staţi întinşi pe spate, cu braţele pe lângă corp. Ridicaţi capul, în acelaşi timp şi picioarele pe care le menţineţi întinse. Din această poziţie, veţi începe să ridicaţi mai mult un picior, menţinându-l pe celalalt în poziţia iniţială, după care schimbaţi şi executaţi aceeaşi mişcare şi cu celalalt picior. Repetaţi acest exerciţiu două minute. Odihniţi-vă un minut şi încercaţi să faceţi următoarea mişcare. Întinşi pe spate veţi ridica picioarele câţiva centimetri şi veţi rămâne în această poziţie un minut. Acesta este un exerciţiu foarte eficient pentru abdomen care ar trebui efectuat zilnic.

Exerciţiu pentru coapse

Staţi întinşi pe partea stângă şi ţineţi piciorul drept întins, iar piciorul stâng pliat. Ridicaţi piciorul drept cât mai mult posibil, după care coborâţi. Repetaţi de cel puţin 15 ori, după care schimbaţi piciorul. Atunci când vă obişnuiţi cu acest tip de exerciţiu puteţi să încercaţi să faceţi mici cercuri cu talpa, atunci când piciorul este ridicat. Astfel veţi lucra şi musculatura gleznelor şi pe cea a gambelor.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

564238 vizite | 113 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56427 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43556 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428085 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998551 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671218 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577257 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

564238 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.