Starea unghiilor ne arată cât de sănătoși suntem
Sursa de Sănătate logo
Îngrijire

8808 vizite

22-12-2019

0 comentarii

Starea unghiilor ne arată cât de sănătoși suntem

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Foarte puține persoane știu că partea inferioară a unghiilor, unde se găsește o mică semilună albă, poate spune foarte multe despre starea noastră de sănătate. Spre exemplu, în medicina tradițională chinezească, această parte albă inferioară a unghiei este un indicator al sănătății, pentru că atunci când apar primele semne de boală se schimbă și aceste pete sau chiar dispar complet, apoi când vă însănătoșiți ele reapar.

Conform specialiștilor, dacă aveți între opt și zece pete albe la ambele mâini, acest lucru arată că sunteți perfect sănătoși și cu cât mai albă este acea semilună cu atât mai bine.

De asemenea, cu cât o persoană are mai puține semilune pe unghii cu atât se simte mai lipsită de energie, are imunitatea mai scăzută și starea generală de sănătate mai proastă, deci se îmbolnăvește mai ușor.

Cercetătorii au aflat faptul că lipsa acestor semilune albe de pe degete este asociată cu mai multe disfuncții ale glandei tiroide sau pitulare, deficiență de fier, colaps renal, depresie și deficiență de vitamina B-12. Așadar, verificați-vă, în mod constant, nivelul de vitamina B12 și iod, precum și glanda tiroidă și presiunea sanguină.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660619 vizite | 32410 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

8662 vizite | 1249 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

10151 vizite | 1092 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429324 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000223 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671457 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660619 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577350 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.