Steriletul nu poate proteja pe oricine de o sarcină nedorită
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

20 vizite

15-01-2024

0 comentarii

Steriletul nu poate proteja pe oricine de o sarcină nedorită

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Steriletul este un dispozitiv intrauterin din plastic flexibil care vă poate proteja de o sarcină nedorită. De obicei, acesta are forma literei T, dar mai poate fi şi în forma literei U, dublu S, sferic, ca o bilă sau cilindric. Mare atenție! Dispozitivul poate fi montat numai de medicul ginecolog, destul de adânc în uter, aşa încât penisul nu poate ajunge la el şi, deci, nu provoacă niciun disconfort în timpul actului sexual, nici pentru femeie şi nici pentru bărbat. Manevra de montare este una simplă şi nedureroasă. Dispozitivul este prevăzut cu nişte aţe de control care ajung până la nivelul vaginului şi care îi permit medicului să se asigure că este în poziţia corectă sau să îl scoată.

Important de precizat este că steriletul nu poate fi montat sau purtat de oricine. Înainte de montarea lui, medicul ginecolog se asigură că pacienta nu are leziuni la nivelul colului uterin, nu suferă de neoplazii uterine sau de boala inflamatorie pelvină, nu este însărcinată, uterul nu prezintă malformații. Totodată, trebuie ca pacienta să nu fie alergică la cupru sau nu prezintă coagulopatii. În aceste cazuri, montarea steriletului are contraindicație absolută. De asemenea, există situații în care contraindicația este relativă sau temporară: vaginită, diabet zaharat neechilibrat, consum de antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cicatrici uterine, cardiopatii valvulare, vârsta mai mică de 20 sau mai mare de 45 de ani. Cu toate acestea, steriletul vă protejează de o sarcină nedorită, dar nu şi de bolile cu transmitere sexuală.

Taguri articol: sfatul medicului sterilet sarcina

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659028 vizite | 16034 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7555 vizite | 638 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8971 vizite | 540 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429113 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000150 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659028 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577339 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.