Stimulatorul cardiac produce impulsuri electrice care susțin inima să bată într-un ritm normal
Sursa de Sănătate logo
Dicţionar medical

59 vizite

21-01-2025

0 comentarii

Stimulatorul cardiac produce impulsuri electrice care susțin inima să bată într-un ritm normal

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Un stimulator cardiac este un dispozitiv electronic de dimensiuni mici care trimite impulsuri electrice mușchiului inimii, pentru a stimula inima să mențină un ritm cardiac adecvat, în special în cazul bradicardiei, aritmiilor, insuficienței cardiace congestive și cardiomiopatiei hipertrofice. Alteori, stimulatorul cardiac este implantat atunci când medicamentele prescrise nu ameliorează simptomele insuficienței cardiace, atunci când inima nu pompează o cantitate suficientă de sânge în organism și când ventriculul stâng nu bate într-un mod regulat. Totodată, aceste dispozitive sunt folosite pentru a gestiona bradicardia, afecțiunea care face ca inima să bată prea încet - mai puțin de 60 de bătăi pe minut. Potrivit specialiștilor, stimulatorul cardiac produce impulsuri electrice care susțin inima să bată într-un ritm normal.

Este posibil, însă, ca persoana care a suferit o intervenție pe cord să simți disconfort în zona implantului stimulator cardiac în primele 48 de ore după procedură. Ca urmare, medicul poate indica administrarea unor medicamente antidureroase. De asemenea, după procedură se efectuează o radiografie toracică pentru a verifica starea plămânilor, precum și poziția stimulatorului cardiac și a sondelor. Înainte de externare, monitorul holter va fi îndepărtat, rezultatele vor fi analizate de medicul specialist, iar funcționalitățile dispozitivului verificate. Dacă este necesar, setările stimulatorului pot fi modificate cu ajutorul unui programator.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46309 vizite | 8579 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431244 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001427 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.