Strabismul apare şi când ochii sunt suprasolicitaţi
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

779 vizite

15-10-2019

0 comentarii

Strabismul apare şi când ochii sunt suprasolicitaţi

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Medicii oftalmologi sunt asaltaţi, zi de zi, de copii şi adulţi cu probleme oculare. Fiecare are altceva, şi fiecare va urma un alt tratament. Dr. Anca Duma, medic oftalmolog spune că mulţi dintre cei care ajung la cabinetul său spun că le lăcrimează foarte tare ochii, au usturimi sau nu mai văd bine.

„Lăcrimarea excesivă poate ascunde mai multe afecţiuni. În primul rând, poate trăda vicii de refracţie. Apoi, ochii roşii pot ascunde boli tiroidiene sau colesterol mare, iar dacă aveţi ochii uscaţi, staţi prea mult timp în faţa calculatorului sau butonaţi telefonul timp îndelungat. Într-o singură săptămână, spre exemplu, am consultat zeci de constănţeni. Pe unii

i-am diagnosticat cu strabism, întrucât nu aveau capacitatea de a focaliza aceeaşi imagine simultan. Deşi observaseră că au o problemă încă din copilărie, mulţi au spus că au sperat ca odată cu trecerea timpului să scape de ea, deşi nu au purtat niciodată ochelari. Trebuie să le aducem la cunoştinţă tuturor că strabismul se manifestă în mod continuu, iar dacă pacientul nu se tratează, rămâne cu aceiaşi ochi leneşi toată viaţa. Totuşi, există şi situaţii în care strabismul apare când ochii sunt suprasolicitaţi, mai ales de la statul peste măsură la computer”, explică medicul oftalmolog.

În ceea ce priveşte lăcrimarea excesivă, aceasta poate trăda alergii, infecţii ale corneei, vicii de refracţie, cum ar fi hipermetropia, miopia sau astigmatismul, dar şi conjunctivite. Apoi, senzaţia de uscăciune a ochilor poate indica şi boli ca lupus eritomatos sau artrită. Referitor la clipitul excesiv, fumătorii şi persoanele care petrec mult timp în faţa calculatorului sunt cele mai afectate. Pentru a scăpa de această problemă, evitaţi să staţi în spaţii nearisite, aveţi grijă ca lumina să nu bată fix pe monitor şi să nu se reflecte în ochi şi închideţi ochii pentru câteva secunde la fiecare 40-50 de minute. De mare ajutor în cazul clipitului sunt picăturile de ochi sau lacrimile artificiale, recomandă oftalmologul. Toate acestea le găsiţi la orice farmacie din oraş.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659829 vizite | 16718 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7583 vizite | 661 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9017 vizite | 564 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429140 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000153 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659829 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.