Stresul declanșează deficitul de magneziu
Sursa de Sănătate logo

Foto: Pro tv

Foto: Pro tv
Boli şi afecţiuni

742 vizite

20-07-2020

0 comentarii

Stresul declanșează deficitul de magneziu

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

În ultima perioadă, ați experimentat tot felul de stări, de la oboseală excesivă, la tulburări de somn și atacuri de panică? Dacă situația persistă, este posibil să vă confruntați cu o lipsă acută de magneziu în organism. În general, susțin specialiștii, stilul de viață alert, regimul alimentar din ce în ce mai nesănătos, stresul de zi cu zi sunt principalii consumatori de magneziu din organism.

Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale din organism, acesta ajutând la menținerea unei stări de bine fizice și psihice. În plus, magneziul este responsabil de producerea de energie, de relaxarea musculaturii și nu numai.

În plus, magneziul contribuie la reglarea metabolismului și previne diabetul zaharat. Principală problemă a celor care se confruntă cu această lipsă de magneziu este diagnosticul corect şi corectarea lui, fiindcă acest deficit nu apare în analizele de sânge, potrivit doctorulzilei.ro. De regulă, deficitul de magneziu apare la persoanele care nu consumă suficiente fructe și legume.

Concret, deficiența de magneziu este rezultatul mai multor factori care absorb acest mineral sau reduc absorbția lui în organism. Totodată, anumite afecțiuni, precum pancreatita sau anumite probleme cardiace, afecțiunile tubului digestiv pot duce la scăderea magneziului din organism. În cazul femeilor, menstruația este sinonimă cu pierderea magneziului, dar, înainte de toate, principala cauză a deficitului de magneziu este alimentația necorespunzătoare alături de un nivel crescut de stres.

Principalele simptome sunt: durerile de cap, durerile de stomac, crampele musculare, constipația, hipertensiunea, anxietatea, atacurile de panică, depresia. Principalele semne ale unui deficit sever de magneziu sunt: setea continuă, persistentă, urinările dese, anumite răni sau vânătăi care se vindecă foarte greu, dar mai ales oboseala persistentă, neobișnuită și neexplicabilă. Medicii spun că apa este o sursă bună de magneziu și că fiecare adult are nevoie de 300 - 420 mg de magneziu pe zi pentru a-și menține echilibrul psihic și fizic.

Alte surse importante de magneziu sunt cerealele integrale, nucile, soia, avocado, cacao, fasolea, mazărea, legumele verzi, porumbul.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659710 vizite | 16621 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7580 vizite | 658 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9009 vizite | 559 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429133 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000153 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

659710 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.