Stresul poate duce la anovulaţie, în cazul femeilor
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto Beauty Lodge

Sursa foto Beauty Lodge
Fertilitate

504 vizite

04-08-2020

0 comentarii

Stresul poate duce la anovulaţie, în cazul femeilor

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Se ştie foarte bine că ovulaţia începe la vârsta pubertăţii, încetează la menopauză şi are loc doar o singură dată, într-o fază de ciclu, chiar dacă la acel moment sunt emise mai multe ovule. Aşadar, perioada cea mai fertilă a femeii o reprezintă mijlocul ciclului menstrual, însă la unele femei apare şi mai devreme de această perioadă. Astfel, femeia poate rămâne cel mai repede însărcinată şi, de aceea, cunoaşterea acestei faze poate fi foarte folositoare pentru cele care îşi doresc să devină mămici.

Potrivit dr. Alexandra Istrate, anovulaţia cronică afectează destul de multe femei şi reprezintă dereglarea ciclului menstrual, perioadă în care femeia nu reuşeşte să ovuleze spontan, dar poate ovula sub un tratament adecvat. Dintre cauzele care pot contribui la această situaţie trebuie amintit stresul, din cauza acestuia, nivelul estrogenilor şi a gonadotropinei fiind la limita inferioară a normalului.

Totodată, exerciţiile fizice făcute în exces duc la pierderea în greutate şi pot conduce la dezvoltarea anovulaţiei cronice, în special la fetele cu istoric de ciclu menstrual neregulat.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

296699 vizite | 40720 comentarii

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623698 vizite | 192 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

476744 vizite | 155 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1333860 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

950410 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623698 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

546962 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

486862 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.