Suferi de rău de mișcare? Ce sfaturi vă dau specialiștii
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

570 vizite

25-07-2019

0 comentarii

Suferi de rău de mișcare? Ce sfaturi vă dau specialiștii

Răul de călătorie sau de mișcare apare atunci când mișcări minore, dar repetitive, transmit creierului mesaje confuze. Ochii emit o informație despre poziția corpului, în timp ce mecanisme delicate din interiorul urechii interne raportează ceva diferit creierului, conform sfatulmedicului.ro.

Confuzia declanșează, de obicei, sentimente de greață, vărsături şi transpirație. Copiii suferă, mai frecvent, de rău de călătorie decât adulții, dar pe măsură ce cresc, învață să-şi gestioneze problema.

Există mai multe tipuri de medicamente care pot fi eliberate fără prescripție medicală de la farmacie. În mod ideal este ca acestea să fie administrate înainte de a călători. Printre medicamentele recomandate se numără Hyoscine bromhidrat, unul dintre medicamentele cele mai eficiente pentru prevenirea râului de călătorie. Acesta acționează prin blocarea semnalelor nervoase confuze din sistemul vestibular. Medicamentul nu necesită prescripție medicală şi trebuie administrat cu aproximativ 30 de minute înainte de a calatori, iar efectul său durează aproximativ șase ore.

Printre terapiile complementare care ar putea ajuta la ameliorarea râului de călătorie se numără acupresura şi consumul de ghimbir.

Ca şi metodele de tratament, există mai multe măsuri pe care le puteți lua pentru a preveni râul de mișcare atunci când călătoriți, precum să alegeți mai degrabă să fiți pasager, decât să conduceți. Stați pe scaunul din faţă în mașină sau autobuz, în avion alegeți locul din dreptul aripii, iar dacă vă aflați la bordul unei nave, poziționați-vă în centrul acesteia, pe puntea superioară. Fixați-vă privirea asupra orizontului şi țineți-vă capul ridicat, evitând să citiţi. În schimb încercați să ascultați o poveste sau muzică. Specialiștii recomandă să nu fumați înainte să călătoriți, să nu beți alcool înainte sau în timpul călătoriei. De asemenea, încercați să vă distrageți atenția cu muzică sau diverse jocuri.

Unii oameni consideră că poziția culcat este de ajutor, dar aceasta este dificil de menținut în timpul zborului cu avionul sau călătoriei cu mașina.

Madlena CĂLUGĂREANU

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660339 vizite | 18289 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7667 vizite | 721 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9106 vizite | 623 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429162 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671440 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660339 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.