Sunteți hipertensivi? Mare grijă ce mâncați!
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

893 vizite

22-02-2022

0 comentarii

Sunteți hipertensivi? Mare grijă ce mâncați!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Aveți probleme cu tensiunea? Este prea mare și nu știți ce să mai faceți pentru a o încadra în limitele normale? Unii medici consideră că unele alimente vă pot ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale. Înainte de toate, însă, este necesar să înțelegeți că aceasta se dezvoltă atunci când inima nu mai este capabilă să pompeze sânge în restul corpului în mod corespunzător, ca urmare a îngustării sau astupării arterelor. Acesta este și motivul pentru care, de foarte multă vreme, hipertensiunea este considerată un ucigaş tăcut, întrucât tinde să fie asimptomatică la început, dar pe parcurs provoacă diverse complicaţii.

Potrivit dr. Denisa Avram, această problemă afectează funcţionarea organelor din corp, diminuându-vă, astfel, calitatea vieţii. Acestea fiind spuse, este foarte important să mergeți la medic în mod regulat, mai ales dacă aveți antecedente de hipertensiune arterială în familie sau dacă sunteți predispuși la dezvoltarea unei afecţiuni cardiovasculare. Totuși, dacă ați avut ghinionul de a fi fost deja diagnosticat cu tensiune arterială ridicată, este indicat să limitați consumul anumitor mâncăruri şi băuturi care pot agrava problema. De exemplu, pâinea şi alte produse de panificaţie conţin un nivel ridicat de sodiu şi grăsimi saturate care, odată absorbite în organism, măresc tensiunea arterială. Apoi, consumul excesiv de băuturi care conţin cofeină, cum ar fi cafeaua sau sucurile acidulate, măresc tensiunea arterială, fiind dăunătoare persoanelor care suferă de hipertensiune. Atât untul, cât şi margarina au un conţinut ridicat de sodiu şi grăsimi care afectează sănătatea arterelor dacă sunt consumate în mod regulat, la fel ca și brânzeturile tradiţionale, care conţin foarte multă sare şi grăsimi saturate.

Taguri articol: sfatul medicului hipertensiune arterială cardiovascular

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

653134 vizite | 11215 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7318 vizite | 468 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8711 vizite | 379 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428966 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000123 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671428 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

653134 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577336 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.