Sunteți însărcinată? Ce investigații vă confirmă acest lucru
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto Parents

Sursa foto Parents
Sarcina

618 vizite

08-10-2020

0 comentarii

Sunteți însărcinată? Ce investigații vă confirmă acest lucru

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Vă doriți un copilaș? Dacă ați trecut deja de faza analizelor și a controalelor preconcepționale, a sosit momentul să efectuați mult așteptatul test de sarcină, care vă va arăta dacă minunea pe care o așteptați se mai lasă așteptată sau nu. Primele semne ale sarcinii, de regulă, își fac și ele simțită prezența și sunt ușor de observat (stări de oboseală, greață, menstruația întârzie să apară),dar testele care indică această sarcină sunt cele mai concludente.

Specialiștii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna” precizează că pentru a afla dacă o femeie este însărcinată sau nu, poate recurge la două metode. În primul rând, poate efectua un test urinar, acesta având capacitatea de a detecta hormonul beta- Hcg. „Acest hormon începe să fie secretat imediat ce ovulul se fixează în uter, la opt zile după fecundație. Când puteți face testul? Chiar dacă hormonul beta - Hcg este secretat din ziua a opta după fecundație, trebuie să țineți cont de fiabilitatea testelor. Majoritatea medicilor recomandă ca testul să fie făcut după câteva zile de la întârzierea menstruației. Apoi, există analiza de laborator. Dacă medicul vă recomandă acest lucru, puteți să apelați la analize biologice de laborator pentru a vă confirma sarcina. În acest caz, biologul calculează rata hormonului beta - Hcg, exact în același mod ca la testele urinare”, au subliniat cei de la „Euromaterna”. Specialiștii au adăugat că, dacă testele au ieșit pozitive, nu vă rămâne decât să mergeți mai departe și să vă programați la un medic specialist pentru investigațiile ce vor urma.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661365 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46577 vizite | 8627 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431249 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001432 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661365 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.