Sunteţi mereu obosiţi şi friguroşi? Puteţi avea probleme cu tiroida
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

2119 vizite

16-02-2016

1 comentariu

Sunteţi mereu obosiţi şi friguroşi? Puteţi avea probleme cu tiroida

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Unele persoane pot avea mereu mâinile calde, în timp ce altele le au în permanenţă reci. Există şi cazuri în care acest lucru este dus la extrem, iar persoanele în cauză au mereu senzaţia de frig. Deşi nu este întotdeauna un simptom grăitor, a fi o persoană friguroasă poate fi semnul unei boli tiroidiene, mai ales dacă este însoţit de senzaţia de oboseală.
Lipsa hormonilor tiroidieni poate duce la mai multe manifestări. Printre ele, se numără un ritm cardiac scăzut şi apariţia senzaţiei de frig.

„În unele situaţii, afectarea gravă a structurii tiroidiene duce la scăderea producţiei de hormoni tiroidieni. În acest caz, pacientul este friguros, prezintă somnolenţă, constipaţie, piele uscată, vorbire greoaie şi creştere în greutate”, declară dr. Eduard Circo, medic primar endocrinologie.

Specialistul îi sfătuieşte pe toţi cei care au astfel de simptome sau care bănuiesc că ar putea avea o problemă cu tiroida să nu amâne controlul medical şi să se prezinte din timp la doctor. Tratamentul trebuie neapărat prescris de către un medic endocrinolog care, după ce va pune diagnosticul, va prescrie o medicaţie specifică.

Taguri articol: sfatul medicului boli şi afecţiuni boli eduard circo endocrinologie tiroida

Comentează aici

1 comentariu

17 februarie 2016 sibnet
Nou sistem de lucru la domiciliu!

In alta ordine de idei, daca iubiti cartile si doriti sa va dezvoltati propria afacere in domeniul pietei electronice de carte, cereti informatii suplimentare la sibnet@usa.com. Veti obtine informatiile necesare, sub forma unui curs pe care il veti primi gratuit pe adresa de e-mail. Nu trebuie sa investiti. Tot ce aveti nevoie este un calculator, conexiune la internet si dorinta de a va integra intr-un proiect absolut minunat.

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201817 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387519 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

58987 vizite | 47205 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381447 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972348 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647497 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560539 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498555 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.