Tătăneasa trebuie folosită numai local, în anumite afecțiuni
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

385 vizite

28-12-2021

0 comentarii

Tătăneasa trebuie folosită numai local, în anumite afecțiuni

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Tătăneasa este o plantă utilizată ca tratament complementar în caz de leziuni superficiale și afecțiuni articulare. Cu toate acestea, trebuie să știți că sunt și situații în care este necesar a fi evitată. De exemplu, în medicina tradițională, oamenii folosesc rădăcinile și frunzele plantei. Ce spun dovezile științifice? În primul rând, este important să rețineți faptul că tătăneasa este o plantă pe care ar trebui să o folosiți cu prudență. Deși unele studii susțin proprietățile sale medicinale, acestea au scos în evidență și prezența compușilor toxici, cum ar fi alcaloizii pirolizidinici, care pot dăuna sănătății. De fapt, unele țări au interzis vânzarea preparatelor orale cu tătăneasă, care nu au fost aprobate de Food and Drug Administration (FDA). Prin urmare, cel mai bine să evitați consumul oral și să o utilizați numai local, în cazuri specifice. Cercetătorii nu au demonstrat că rădăcina de tătăneasă este eficientă împotriva durerilor de spate. Într-un studiu american, cremele care conțineau rădăcină de tătăneasă au fost utile în ameliorarea durerilor de spate superior și inferior. Mai exact, se pare că aplicarea acestui produs pe zona afectată ar reduce senzația de durere și tensiune. Cu toate acestea, este nevoie de studii suplimentare pentru a confirma efectele tătănesei asupra durerilor de spate. Dovezile preliminare sugerează faptul că utilizarea topică a unguentelor cu extract de tătăneasă poate îmbunătăți, însă, mobilitatea și reduce durerea în caz de entorse.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661352 vizite | 57216 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

45610 vizite | 8459 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17523 vizite | 1784 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431226 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001423 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671631 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661352 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.