Terapia vampir poate fi utilă în combaterea cheliei
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

210 vizite

25-01-2023

0 comentarii

Terapia vampir poate fi utilă în combaterea cheliei

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

În prezent, biostimularea părului cu plasmă bogată în trombocite sau terapia vampir (PRP) constituie o alternativă pentru combaterea alopeciei și cheliei, precum și pentru prevenirea acestor probleme. Tratamentul constă în utilizarea de trombocite extrase din sângele pacientului. Practic, sângele este centrifugat pentru a separa componentele care sunt bogate în factori de creștere. Altfel spus, biostimularea capilară cuprinde acele tratamente în care anumite substanțe nutritive sunt aplicate pe foliculii de păr, pentru a stimula creșterea firelor noi sau a opri căderea celor existente. La acest moment, există mai multe modalități de a efectua procedurile, una dintre ele referindu-se la şedinţele cu plasmă bogată în trombocite. Plasma este lichidul în care se găsesc diferitele tipuri de elemente care formează sângele: eritrocite, leucocite și trombocite.

Acestea din urmă, pe lângă activarea procesului de coagulare, oferă și factori de creștere. Astfel, plasma bogată în trombocite este un produs obținut din sânge printr-un proces special de centrifugare. Astfel, se obține o concentrație mare de trombocite, cu peste 300% - 700% mai mult decât în mod normal. În ceea ce priveşte biostimularea părului, aceasta este o procedură simplă, care nu necesită pregătire suplimentară sau îngrijire ulterioară excesivă. În plus, deoarece este mai puțin invazivă, riscul de infecție este redus.

După ce plasma pătrunde în țesutul capilar, circulația și chiar formarea vaselor de sânge sunt intens stimulate, iar rezultatele sunt progresive, apărând în luna a doua după tratament. De obicei, susţin specialiştii, în primul an, pacienții pierd mai puțin păr, apoi, firul se îngroașă.

Taguri articol: sfatul medicului terapia vampir probleme tratament folic

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite | 46257 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

10101 vizite | 1590 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

12763 vizite | 1372 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429558 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000298 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671485 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577383 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.