Testul de sensibilitate alimentară, necesar dacă nu tolerați anumite mâncăruri
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

687 vizite

16-03-2022

0 comentarii

Testul de sensibilitate alimentară, necesar dacă nu tolerați anumite mâncăruri

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cu siguranță că ați auzit de persoane care au diverse intoleranțe alimentare. De exemplu, există oameni sensibili la unele dintre cele mai comune alimente, iar această sensibilitate poate declanșa o serie de simptome care alterează calitatea vieții. Pentru ei, un test de sensibilitate alimentară este un instrument indispensabil pentru sănătate. Pe de altă parte, la acești pacienți, apar reacții imune care duc la creșterea concentrației de imunoglobuline. Aceste molecule fac parte din sistemul de apărare și acționează ca anticorpi împotriva agenților străini.

Oricum, medicii sunt de părere că intoleranța alimentară este reacția adversă care apare în organism atunci când un anumit aliment, aditiv sau conservant este ingerat. Ulterior, substanța declanșează formarea de anticorpi în sistemul imunitar. Totuși, diagnosticul nu este simplu, deoarece intoleranța alimentară afectează fiecare persoană în mod diferit. Apoi, simptomele nu trebuie să fie similare la toți pacienții. Ce este sigur este că alergiile declanșează reacții mai rapide care pot necesita asistență medicală de urgență. Uneori, aportul repetat și susținut al unor alimente determină o prezență constantă a anticorpilor în fluxul sanguin, ceea ce poate face ca simptomele să devină cronice. Tocmai de aceea, testul de sensibilitate alimentară este testul de laborator în care este demonstrată prezența unor niveluri ridicate de anticorpi specifici IgG împotriva unei liste largi de alimente. În acest sens, trebuie menționat că există teste care analizează până la peste 200 de produse alimentare sau ingrediente. Pe lângă aceste teste de sensibilitate, există și alte analize care studiază intoleranța la unii nutrienți specifici, precum lactoza, fructoza și glutenul. Cu toate acestea, necesitatea unui test de sensibilitate alimentară va fi determinată de către medicul specialist.

Taguri articol: sfatul medicului alimente diagnostic gluten teste fructoza ingrediente

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661963 vizite | 57223 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

119040 vizite | 22290 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

527941 vizite | 2586 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1432828 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1002857 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671750 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661963 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

579601 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.