Ţigările electronice sunt la fel de dăunătoare ca cele obișnuite
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

557 vizite

15-09-2023

0 comentarii

Ţigările electronice sunt la fel de dăunătoare ca cele obișnuite

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Țigările electronice sunt nişte dispozitive care, în ultimii ani au apărut și s-au răspândit rapid printre utilizatori, drept o alternativă la țigările clasice. Printre principalele beneficii propuse de acest tip de dispozitive se numără faptul că promit să ajute în lupta pentru renunțarea la fumat. Astfel, țigările electronice sunt considerate a fi produse care susțin eforturile specialiștilor în sănătate, dorind să îi ajute pe fumători să renunțe la acest viciu. Cu toate acestea, unele studii tind să contrazică acest mit și ultimele cercetări în acest domeniu vin să evoce adesea lipsa eficacității și a dovezilor privind siguranța acestor dispozitive.

Mai exact, în cazul tinerilor, acestea stimulează nevoia de nicotină. Potrivit unui raport al Academiilor Naționale de Științe, Inginerie și Medicină (NAS), tinerii şi adolescenţii care folosesc ţigări electronice, pe bază de abur, au şanse mult mai mari să fie tentaţi să încerce măcar o dată o ţigară normală. Dacă în cazul adolescenților, țigările electronice nu doar că sunt cel mai des folosite, dar pot induce și nevoia de a fuma țigări clasice, în cazul adulților care obișnuiau să fumeze excesiv, s-au observat anumite beneficii atunci când au ales să folosească dispozitivele electronice. În ciuda acestui fapt, țigarile electronice, împreună cu celelalte produse de nicotină, sunt privite ca fiind la fel de dăunătoare ca țigările obișnuite, ceea ce înseamnă că utilizatorii trebuie să fie atenți în ceea ce privește efectele acestor dispozitive asupra sănătății.

Taguri articol: sfatul medicului tigari electronice fumat nicotină

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661365 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46561 vizite | 8623 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431247 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001432 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661365 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.