Tinerii, tot mai expuşi la accidentele vasculare
Sursa de Sănătate logo

fotospitalneurologie-1353512459

fotospitalneurologie-1353512459
Boli şi afecţiuni

961 vizite

22-11-2012

0 comentarii

Tinerii, tot mai expuşi la accidentele vasculare

Articol publicat de Andreea Năstase
Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, dr. Cătălin Grasa, a semnalat un fenomen îngrijorător: din ce în ce mai mulţi tineri constănţeni ajung la spital din cauza accidentelor vasculare. Dr. Cătălin Grasa pune totul pe seama unor factori de risc precum stresul, hipertensiunea, colesterolul crescut sau lipsa de mişcare. „Vârsta medie la care pacienţii ajung pe secţia de neurologie din cauza acestor probleme a crescut foarte mult în ultima perioadă”, a declarat medicul, adăugând că astfel de afecţiuni ar putea fi prevenite prin renunţarea la obiceiurile nesănătoase de alimentaţie şi stil de viaţă, dar şi printr-o mai bună relaţionare între pacient şi medicul de familie.   Flux imens de pacienţi „Durata spitalizării a scăzut, pentru că sunt din ce în ce mai multe cazuri care vin şi necesită tratament de urgenţă. Secţia are o capacitate de 75 de paturi, însă fluxul de pacienţi este continuu. Monitorizarea continuă şi după ieşirea din spital, cu adresabilitate către medicul de familie, medicina de recuperare. În plus, pacientul primeşte la externare instruirea adecvată stării sale de sănătate, adică faţă de regimul alimentar pe care trebuie să îl urmeze toată viaţa, ce tip de recuperare este potrivită pentru fiecare. Mai mult, noi recomandăm şi consilierea psihologică, pentru că e foarte dificil pentru un om care era pe picioarele lui să se trezească în stadiul în care nu mai poate merge, comunica, aşa cum făcea înainte”, a explicat dr. Anca Hâncu, şeful secţiei de neurologie a Spitalului Judeţean.   E nevoie de aparatură performantă Directorul medical dr. Cătălin Grasa a specificat faptul că, pentru a se interveni rapid în cazul pacienţilor cu accidente vasculare majore, este nevoie de un sistem medical care ar trebui să conţină aparatură performantă cu care medicii ar putea salva vieţi: „Avem medici foarte bine pregătiţi, sperăm să modernizăm şi secţia de neurologie, aşa cum s-a întâmplat cu cea de cardiologie, pentru a nu ne mai afla în situaţia de a trimite către Bucureşti pacienţii constănţeni”. De altfel, medicul a amintit că Spitalul Judeţean este una dintre unităţile medicale din ţară ce cumulează toate serviciile medicale, de la serviciul de urgenţă, la secţii de chirurgie intervenţională.   Prevenţie şi stil de viaţă sănătos Medicii au ţinut să facă şi câteva recomandări pentru ca populaţia să poată preveni astfel de evenimente: evitarea infecţiilor dentare care pot provoca o serie de afecţiuni cardiovasculare, renunţarea la fumat, la alcoolism extrem. Accidentele vasculare sunt afecţiuni foarte grave, care necesită un timp îndelungat de recuperare şi tratament.  
Taguri articol: accident vascular hipertensiune lipsa de miscare neorologie stres

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660323 vizite | 17749 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7631 vizite | 699 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9074 vizite | 600 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429160 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660323 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.