Toamna agravează bolile cronice ale căilor respiratorii
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1351 vizite

18-10-2017

0 comentarii

Toamna agravează bolile cronice ale căilor respiratorii

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Această perioadă a anului îi poate face pe pacienţii cu boli respiratorii şi pulmonare cronice să treacă prin experienţe destul de neplăcute, din cauza schimbărilor de temperatură şi a accentuării umezelii. De aceea, medicii pneumologi îi sfătuiesc pe toţi cei care prezintă dificultăţi de respiraţie sau alte simptome ce ar putea anunţa o afecţiune respiratorie să meargă la un consult de specialitate.


„Astmul şi BPOC sunt boli cronice obstructive ale căilor respiratorii. Cauzele acestor boli sunt parţial cunoscute, motiv pentru care tratamentele actuale, deşi în multe cazuri salvatoare, nu dau rezultate sau nu sunt suportate de toţi pacienţii. Primul pas spre ameliorarea acestor boli este depistarea lor, prin solicitarea unui consult pneumologic pentru greutate în respiraţie, tuse persistentă, declanşată de frig sau iritanţi, oboseală. După stabilirea diagnosticului, pacientul trebuie să accepte că aceste boli sunt cronice, nu se vindecă, dar cu un tratament adecvat şi de lungă durată, simptomele se ameliorează, făcând viaţa confortabilă. Pentru pacienţii care nu răspund favorabil la tratamentele actuale, vestea bună este că apar medicamente noi, pe măsură ce medicina descoperă şi alte mecanisme ale inflamaţiei cronice a bronhiilor”, a explicat dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog.

Pentru informaţii suplimentare, programări, consultaţii şi consiliere, apelaţi numerele de telefon ale Cabinetului Verasante, 0241.546.177, 0722.302.654.

Taguri articol: sfatul medicului vera eniko pall verasante simptome tratament diagnostic pneumolog consiliere astm medicamente respiraţie

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176085 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261373 vizite | 7589 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.