Tot ce trebuie să ştiţi despre varice
Sursa de Sănătate logo

varice

varice

Untitled

Untitled
Boli şi afecţiuni

1362 vizite

16-12-2013

0 comentarii

Tot ce trebuie să ştiţi despre varice

Articol publicat de Clinica Medicala VARICOLINE

Există o mulţime de persoane care suferă de varice. Mulţi oameni nu ştiu decât un singur lucru adevărat despre ele: că au varice şi vor să scape definitiv de ele.
Nu există o cauză specifică ce poate fi indicată drept vinovată pentru apariţia varicelor, aceste vene dilatate şi inestetice vizibile la nivelul gambelor, uneori şi coapselor. De obicei, apar în cazul persoanelor care au pereţii venelor cu o elasticitate şi rezistenţă la presiune scăzute. De asemenea, valvele care se găsesc de-a lungul pereţilor venoşi devin incompetente în zonele de mare presiune, ceea ce creşte şi mai mult presiunea la nivelul peretelui venos, formând astfel un cerc vicios ce duce la avansarea afecţiunii. De asemenea, persoanele care au avut o activitate ce i-a obligat să stea în picioare pe perioade lungi de timp sunt predispuse la apariţia acestei afecţiuni. Femeile au un risc mai mare să dezvolte boala venoasă decât bărbaţii, cauza fiind variaţiile hormonale care apar în diferitele etape ale vieţii. Sarcina şi obezitatea sunt alţi doi factori principali care determină apariţia varicelor la femei. Se pare că femeile care nu au dat naştere şi şi-au îngrijit silueta fac mai rar varice. Există o serie întreagă de simptome care însoţesc varicele. Chiar dacă aceste simptome nu sunt extrem de deranjante, este de dorit să ne prezentăm la medic, dat fiind că stadiile incipiente ale bolii varicoase pot beneficia de tratamente mai puţin agresive, ambulatorii. Totodată, medicul rezolvă şi problemele legate de aspectul inestetic al acestor vene dilatate. Intră în discuţie aici inclusiv aşa numitele „vase sparte” sau venectazii, care se pot trata cu usurinţă prin scleroterapie sau metoda laserterapiei. Nu trebuie ignorat faptul că boala varicoasă este o afecţiune evolutivă, cu potenţial invalidant. Acest aspect impune o diagnosticare riguroasă a stadiului bolii, pentru a alege metoda optimă de tratament, în conformitate, desigur, cu dorinţa pacientului. Pentru a preveni sau a trata afecţiunile varicoase puteţi alege cea mai buna soluţie: Clinica Medicală VARICOLINE, Constanţa - Bulevardul Tomis, nr. 142 A sau vă puteţi programa la la telefon: 0241.548.431.

Taguri articol: cabinet chirurgie chirurgie estetica si plastica clinica medicala varicoline stil de viata

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661406 vizite | 57219 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

49615 vizite | 9114 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17550 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431360 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001489 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671642 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661406 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577683 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.