Tot mai mulţi copilaşi se nasc cu malformaţii cardiace
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

2979 vizite

28-04-2017

0 comentarii

Tot mai mulţi copilaşi se nasc cu malformaţii cardiace

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Tot mai mulţi bebeluşi se nasc, în ultima vreme, cu malformaţii cardiace, a precizat şeful secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, dr. Livica Frăţiman. Aceste malformaţii cardiace congenitale reprezintă totalitatea anomaliilor structurale ale inimii prezente la naştere, fiind rezultatul unei alterări adezvoltării embriologicecardiovasculare.

În majoritatea cazurilor, nu se cunoaşte motivul pentru care acestea apar. Cert este că inima fătului începe să bată la 20 de zile de la concepţie şi, din acel moment, influenţa mai multor factori asupra dezvoltării cardiovasculare este hotărâtoare, susţin specialiştii.

Desigur, uneori poate fi vorba de infecţii asimilate în cursul sarcinii, dar şi alte virusuri pot fi implicate în producerea malformaţiilor cardiace congenitale. În plus, ereditatea joacă şi ea un rol în apariţia malformaţiilor cardiace.

„Totuşi, totul ţine de autosupravegherea stării de sănătate a mamei; or, multe dintre ele fumează şi afectează fătul. De obicei, malformaţiile cardiace se relevă clinic după ce copilul pleacă acasă. Partea bună este că, de câţiva ani, acestea se văd încă de la prima respiraţie a copilului. Desigur, majoritatea necesită intervenţii chirurgicale, care trebuie efectuate la scurt timp după naştere, pentru că, dacă se mai aşteaptă, pierdem copilul. Din nefericire, nu avem o structură specială care să primească şi să îngrijească toţi aceşti copii. De la începutul anului, am avut mai mulţi copilaşi diagnosticaţi cu malformaţii cardiace, iar unul dintre ei nu a mai putut fi salvat”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Frăţiman.

Trebuie precizat că alte situaţii în care apar malformaţii cardiace congenitale sunt sindroamelegeneticecare evoluează cu afectarea mai multor organe, cum ar fi sindromul Down. În acelaşi timp, riscul de apariţie a malformaţiilor este crescut şi de consumul unor medicamente, a consumului de alcool sau droguri.

Taguri articol: boli şi afecţiuni copii diagnostic inima neonatologie bebe copil intervenţii fătul infecţii anomalii malformatii nastere

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658284 vizite | 15461 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7524 vizite | 621 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8938 vizite | 524 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429097 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000149 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671436 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

658284 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577338 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.