782 vizite
09-04-2018
0 comentarii
Medicii ne avertizează mereu că nu trebuie să facem abuzuri alimentare de sărbători. Mai mult decât atât, masa de Paşti trebuie să conţină lucruri pe care le putem mânca zilnic, nu să fie un ospăţ stropit continuu cu băutură, iar ouăle, ciorba, friptura de miel şi cozonacul nu trebuie mâncate toate grămadă, pentru că reprezintă adevărate bombe calorice şi ar putea transforma totul într-o suferinţă.
„Perioada sărbătorilor este însoţită, de cele mai multe ori, de excese alimentare, iar aceste excese se întind pe parcursul câtorva ore bune, fiind asociate cu consumul de alcool. În plus, multe dintre alimentele prezente la aceste ocazii sunt bogate în grăsimi de origine animală (maioneza, sosurile, cremele etc). Tentaţiile culinare sunt multe, întâlnirile cu cei dragi şi cu familia au loc în jurul meselor încărcate cu de toate. Cu toate acestea, să nu ne lăsăm «surprinşi» de meniu şi să selectăm doar ce ne place cel mai mult din meniu, ce nu mâncăm în restul anului. Sigur că dimensiunile porţiilor vor face diferenţa. Astfel, cu cât mâncăm mai puţin, organismul nostru o să fie mai mulţumit. Aşadar, să ne bucurăm mai mult de cei dragi povestind cu ei, poate chiar ieşind împreună la o plimbare. Recunoştinţa, bucuria şi dragostea nu ar trebui măsurate în cantitatea de mâncare consumată. Înainte de toate, să nu uităm de salate şi legume, ca aliaţi pentru o digestie mai uşoară şi prietenoasă. În ceea ce priveşte băuturile alcoolice, acestea trebuie consumate cu moderaţie”, ne-a declarat dr. Monica Grasa, medic specialist în diabet şi boli de nutriţie.
Ca urmare, dragi constănţeni, aveţi grijă ca masa de Paşte să fie cumpătată, pentru că aşa este mai bine pentru sănătatea dumneavoastră.