Tratamentul astmului bronşic, "terapie de cursă lungă"
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

2238 vizite

28-02-2016

0 comentarii

Tratamentul astmului bronşic, "terapie de cursă lungă"

Articol publicat de Andreea Năstase

Fiind o boală cronică, astmul bronşic trebuie tratat în permanenţă, nu numai în timpul crizelor.Tratamentul corect, adică zilnic, previne apariţia crizelor. Astmul bronşic nu este o boală vindecabilă, dar printr-un tratament adecvat se urmăreşte ca pacientul să ducă o viaţă normală între episoadele de recurenţă.

„Pacientul trebuie să ştie că dispune de un tratament de fond cronic, zilnic şi de un tratament în crize. Terapia cea mai eficientă în astm este terapia inhalatorie ce presupune administrarea unor particule medicamentoase cu efect bronhodilatator, de dilatare a bronhiilor sau cu efect de reducere a inflamaţiei bronşice - corticosteroizii inhalatorii prin intermediul unor spray-uri care conţin doze mici de medicamente care se duc direct în bronhii, având un efect local, fără a avea efecte secundare generale.Următoarele simptomele ne pot orienta spre diagnosticul de astm bronşic: crize de sufocare însoţite de şuierături în piept, senzaţia de constricţie toracică - pacienţii au senzaţia că «îi strânge pieptul», tuse care se poate însoţi sau nu de eliminarea unei spute albicioase, gelatinoase.Între crize pacienţii se pot simţi perfect sănătoşi, sau pot avea o greutate în respiraţie la efort, însă asta nu înseamnă că sunt vindecaţi. Spirometria este esenţială pentru diagnostic, pentru stabilirea severităţii bolii şi pentru urmărirea evoluţiei în timp. Pentru că boala poate apărea şi pe fond alergic, pacientul trebuie să evite pe cât posibil să inhaleze particulele care-i declanşează criza: polen, praf, părul de animale”

a precizat dr. Elena Danteş, medic primar pneumolog.

Taguri articol: stiri medicale astm pneumolog elena dantes

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201824 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387524 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

59012 vizite | 47227 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381457 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972357 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647501 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560541 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498559 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.