Tratamentul cu aerosoli, extrem de eficient, şi la adulţi, şi la copii
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

3931 vizite

31-05-2017

0 comentarii

Tratamentul cu aerosoli, extrem de eficient, şi la adulţi, şi la copii

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Aerosolii sunt particule de dimensiuni microscopice, obţinute din combinarea unui mediu gazos cu o substanţă solidă sau lichidă, fin dispersată. Aceşti aerosoli au avantajul că sedimentează lent, se resorb rapid prin epiteliul bronho-laveolar şi pot străbate un strat subţire de lichid, fără a se dizolva. Există aerosoli artificiali, generaţi de dispozitive speciale, şi aerosoli naturali, pe care-i găsim în natură.

„Aerosolii naturali sunt aerosoli de pădure (dintr-o substanţă volatilă şi particule de polen) şi aerosoli marini (ionizaţi negativ, care conţin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu, calciu). Aerosolii sunt indicaţi în boli pulmonare (traheite, bronşite, bronşiolite, bronşiectazii, astm bronşic) şi afecţiuni ORL (sinuzite, rinofaringite, laringite, amigdalite). În cazul aerosolilor artificiali, faza dispersantă (substanţa solidă sau lichidă) este o substanţă medicamentoasă, care va fi introdusă astfel la nivelul căilor respiratorii. Astfel, în funcţie de substanţa medicamentoasă introdusă, efectul terapeutic al aerosolilor poate fi: antibacterian, bronhodilatator, antiinflamator, vasoconstrictor etc., iar efectele adverse ale aerosolilor sunt comune cu ale substanţei medicamentoase introduse”, explică dr. Vera Eniko Pall, specialist pneumolog, cabinetul Verasante.

Tratamentul cu aerosoli este indicat atât adulţilor, cât şi copiilor, cabinetul Verasante fiind dotat cu aparatură pentru ambele categorii de pacienţi. Detalii la numerele de telefon 0241.546.177 sau 0722.302.654.

Taguri articol: stiri medicale vera eniko pall astm pneumolog aerosoli

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176085 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261376 vizite | 7591 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.