Trataţi la timp, bolnavii de poliartrită pot munci
Sursa de Sănătate logo

poliartrita

poliartrita

926 vizite

20-04-2012

0 comentarii

Trataţi la timp, bolnavii de poliartrită pot munci

Articol publicat de Dr. Iuliana BOTEZATU
„Soţul meu a fost diagnosticat cu poliartrită, are dureri mari. Vreau să ştiu dacă boala asta se vindecă, dacă o să mai poată munci, avem doi copii de crescut”. (Viorica Nistor). * * * Aşa e omul, merge la medic abia când nu mai poate! Un obicei regretabil, din păcate, cu urmări, de multe ori, dintre cele mai grave, ne-a spus dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center. Iar când este vorba despre o boală precum poliartrita, care afectează nu doar articulaţiile, ci şi întregul organism, lucrurile sunt şi mai grave, iar costurile sociale sunt uriaşe. Dacă însă boala este diagnosticată la timp, bolnavul are şansa de a reveni la o viaţă normală. Unul dintre motivele pentru care durerile articulaţiilor sunt bagatelizate, este că acestea sunt, în majoritatea cazurilor, puse pe seama reumatismului, care n-ar ocoli mai pe nimeni. Medicul atrage, însă, atenţia că lucrurile nu sunt deloc simple, pentru că, în timp, dacă nu se tratează, jumătate dintre bolnavii de poliartrită ajung la invaliditate, ceea ce presupune pensionarea prematură, la câţiva ani după diagnosticarea bolii. Asta şi explică de ce specialiştii în reumatologie consideră că trebuie acordată o importanţă mai mare acestei boli, atât din partea oamenilor, cât şi a autorităţilor. Diagnosticarea precoce  Pentru prescrierea unui tratament corespunzător, cu atât mai mult cu cât cei care suferă de poliartrită au şansa de a reveni la o viaţă normală şi de a-şi menţine locul de muncă, extrem de importantă este diagnosticarea cât mai timpurie. Specialistul subliniază că terapiile în această boală sunt cu atât mai eficiente, cu cât sunt prescrise în fazele incipiente, de aceea le recomandă celor care simt dureri articulare la nivelul mâinilor, al picioarelor, să se prezinte cât mai devreme la medicul reumatolog. „Am avut nenumăraţi pacienţi cu astfel de probleme, care mi-au venit deznădăjduiţi din cauza durerilor, însă oarecum în fază incipientă. I-am trimis urgent la tratament, iar acum vin să-mi mulţumească. Oamenii ar trebui să înţeleagă că e spre binele lor să nu ignore niciun semn de boală”, ne-a mai spus dr. Iuliana Botezatu.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661387 vizite | 57218 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

48392 vizite | 8926 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17543 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431299 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001461 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671638 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661387 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577659 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.