Trosnitul degetelor, motiv de îngrijorare?
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto: Diva Hair

Sursa foto: Diva Hair
Boli şi afecţiuni

11877 vizite

06-02-2020

0 comentarii

Trosnitul degetelor, motiv de îngrijorare?

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Foarte mulți oameni își trosnesc degetele și se tem că dacă vor continua să facă acest lucru vor suferi, mai târziu, de artrită sau că, în timp, își vor pierde forța. Medicii îi asigură, însă, că acest aspect nu constituie un motiv de îngrijorare.

Cel mai concludent studiu în această privință a fost realizat de către un medic californian, care a decis să facă un experiment inedit. Practic, medicul și-a dedicat 60 de ani din viață acestei cercetări. În perioada respectivă, el și-a trosnit încheieturile de la o singură mână pentru a putea compara ulterior eventualele efecte cu starea generală a celeilalte mâini.

În urma acestui studiu îndelungat medicul a demonstrat că nu riscați să faceți artrită dacă vă trosniți articulațiile o viață întreagă. Autorul studiului a fost premiat pentru această descoperire cu premiul Ig Nobel, o distincție acordată celor mai trăsnite și ciudate realizări științifice. El este de părere că, atunci când vă trosniți încheieturile, totul ține de lichidul sinovial, un fluid din corp care atenuează șocurile și lubrifiază articulațiile. Ca urmare, în momentul în care vă întindeți articulațiile, în fluid este eliberat un gaz care formează mici bule. Atunci când articulațiile se așează la loc, acele bule se sparg și fac zgomotul caracteristic pe care îl auziți atunci când vă trosniți degetele.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661560 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

72051 vizite | 12456 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17823 vizite | 1811 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1432056 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001860 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671684 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661560 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578307 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.