Tuberculoza netratată poate să ucidă
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

1524 vizite

25-07-2016

0 comentarii

Tuberculoza netratată poate să ucidă

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Pentru a putea trăi într-o lume fără tuberculoză, avem nevoie de un tratament mai rapid, un test ieftin, simplu şi rapid, un vaccin eficient şi zero decese prin tuberculoză, potrivit specialiştilor. Acest lucru este greu de îndeplinit, având în vedere că au apărut forme grave de tuberculoză, rezistente la tratament, care afectează din ce în ce mai multă lume.

„Tratamentul poate vindeca 95% dintre bolnavi. După câteva săptămâni de tratament bolnavul nu mai este contagios şi apare îmbunătăţirea stării sale. Dar tratamentul trebuie administrat cel puţin 6 luni pentru a preveni reapariţia bolii. Mulţi pacienţi renunţă să-şi administreze medicamentele după ce se simt mai bine. Tratamentul complet este, însă, esenţial. De aceea, un tratament mai rapid va fi un tratament mai eficient”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Pentru a opri tuberculoza este absolut necesară depistarea ei rapidă. Anual, în lume mor 1,5 milioane de oamenidin cauza tuberculozei. O persoană contagioasă, care nu ştie acest lucru, poate transmite infecţia altor 10-15 persoane într-un an. Cu cât boala va fi depistată mai repede, mai ieftin şi mai simplu, vor creşte şansele ca aceasta să fie vindecată, iar răspândirea ei să fie oprită.

„Tuberculoza nu este o boală a trecutului sau a ţărilor îndepărtate. Ea poate fi tratată, dar din ce în ce mai greu, pentru că în ultimii ani au apărut noi forme de boală rezistente la medicamente. Singura soluţie pentru a opri tuberculoza pentru totdeauna este realizarea unui vaccin care să ne apere copiii şi generaţiile viitoare. Vaccinul care se foloseşte în prezent are o vechime de aproape 100 de ani şi este eficient mai ales în prevenirea formelor grave de tuberculoză la copii. Tuberculoza nu poate să dispară fără un vaccin mai bun”, mai spune specialistul.

Medicii specialişti militează pentru dezvoltarea de noi mijloace de luptă împotriva bolii şi folosirea lor eficientă şi la timp.

Taguri articol: sfatul medicului tuberculoză boli de plamani

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660331 vizite | 17844 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7639 vizite | 707 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9074 vizite | 600 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429160 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660331 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.