Uleiul de chiparos, recomandat împotriva tusei
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

265 vizite

25-01-2023

0 comentarii

Uleiul de chiparos, recomandat împotriva tusei

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Încă din cele mai vechi timpuri, frunzele, semințele și fructele de chiparos au fost folosite în medicina tradițională pentru a prepara diferite unguente capabile să amelioreze răceala și bronșita. Potrivit specialiştilor, acesta are proprietăți antioxidante, antibacteriene, antivirale, antifungice, de vindecare şi nu numai. Un studiu arată că chiparosul comun are o serie de principii active, în special fenoli și uleiuri esențiale, responsabile de efectele sale antimicrobiene, antioxidante și antivirale.

Mai mult decât atât, medicina populară îl folosește pentru a calma unele simptome ale răcelii, pentru a reduce problemele circulatorii, pentru a minimiza erupțiile cutanate. Totodată, se crede că uleiul de chiparos are capacitatea de a lupta împotriva tusei datorită conținutului său de camfenă, o moleculă care se găsește adesea în medicamentele naturale pentru combaterea tusei. De asemenea, el poate fi util pentru curățarea tăieturilor și rănilor și pentru prevenirea dezvoltării infecțiilor. O analiză a constatat că acest tip de ulei este un adjuvant împotriva acestei afecțiuni a pielii, deoarece are un efect antimicrobian capabil să-i reducă severitatea prin eliminarea bacteriilor. Deoarece concentrația uleiului este destul de mare, trebuie să-l diluați înainte de a-l aplica pe piele. Puteți adăuga aproximativ cinci picături într-o sticlă cu pulverizator cu apă sau să amestecați aceeași cantitate cu o lingură de ulei de măsline sau de cocos.

Taguri articol: sfatul medicului tuse

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46130 vizite | 8545 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431244 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001425 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661364 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.