Uleiul de cocos ajută la tratarea buzelor uscate
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

193 vizite

08-02-2022

0 comentarii

Uleiul de cocos ajută la tratarea buzelor uscate

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Nimănui nu îi place să aibă buze uscate. Femeile, cel puțin, caută permanent soluții pentru a rezolva această problemă. Una dintre acestea se referă și la uleiul de cocos, care este bogat în vitamina E, are proprietăți regenerative și ajută la hidratarea buzelor crăpate. Până să îl folosiți trebuie să știți că principala cauză a buzelor uscate este faptul că sunt în apropierea limbii, iar acest lucru produce, în mod paradoxal, uscăciune. În principiu, saliva conține doi compuși care generează pielea uscată: amilaza și maltaza. Ambele sunt enzime digestive care pot îndepărta pielea de pe buze, lăsându-le expuse. În ajutorul lor vine, însă, uleiul de cocos, care este format dintr-un tip neobișnuit de grăsime. În general, majoritatea grăsimilor animale și vegetale sunt formate din acizi grași cu lanț lung. Cu toate acestea, uleiul de cocos conține acizi grași cu lanț mediu, care sunt mai bine metabolizați. Uleiul de cocos nu numai că nu crește colesterolul, ci îi scade prezența în țesuturi. De asemenea, s-a descoperit că el are proprietăți vindecătoare, inclusiv sporirea sănătății pielii și tratarea buzelor uscate. Totodată, feliile de castraveți sunt eficiente în îmbunătățirea pielii, întrucât sunt formate din peste 90% apă, iar aceasta poate ajuta la restabilirea umidității buzelor. În același timp, castraveții au o cantitate semnificativă de vitamina C, care promovează producția de colagen. La fel ca uleiul de cocos, uleiul de mango este bogat în acizi grași, având proprietăți de hidratare și impermeabilizare, adică exact ceea ce este necesar pentru a calma buzele uscate.

Taguri articol: frumusete sfatul medicului

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323611 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29768 vizite | 12624 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324726 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343864 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954026 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.