Uleiuri care ajută la hidratarea şi repararea pielii
Sursa de Sănătate logo
Îngrijire

29 vizite

28-03-2024

0 comentarii

Uleiuri care ajută la hidratarea şi repararea pielii

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Deoarece majoritatea oamenilor își desfășoară activitatea contracronometru, este destul de dificil să își găsească timp și pentru a merge la un spa în fiecare săptămână sau măcar de două ori pe lună. Drept urmare, cea mai bună opțiune constă în remedii și masaje de care puteți avea parte chiar la voi acasă.

La ora actuală, există o serie de uleiuri naturale care sunt benefice pentru organism, care hrănesc pielea, părul și calmează durerile la nivelul sistemului articular-muscular-osos. Masajul stimulează circulația sangvină şi limfatică, dar este util și în recuperarea în caz de inflamații, contuzii. Potrivit dr. Dana Argeșean, uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate și antioxidanți, dar și acizi grași Omega-3 și Omega-9, vitamina E și acizi esențiali, care pot aduce beneficii pielii atunci când este aplicat topic. Datorită substanțelor care se găsesc în componența sa, atunci când este aplicat pe piele, acesta crește capacitatea pielii de a absorbi și reține apa. În plus, uleiul de măsline este de ajutor și în îndepărtarea impurităților de pe ten. Mai exact, puteți să apelați la uleiul de măsline ca să vă demachiați, chiar și dacă ați folosit produse de machiaj rezistente la transfer, susțin oamenii de știință.

De exemplu, dacă aveți pielea uscată, folosiți zilnic uleiul de măsline, aceasta fiind o modalitate excelentă de a combate pielea uscată cauzată de vremea rece. Totodată, ajută la repararea pielii deteriorate și pe timp de vară, atunci când stați prea mult la soare. Terapia de masaj cu ulei de măsline vă ajută și la calmarea durerilor și a spasmelor musculare. Totodată, acesta ajută la estomparea afecțiunilor scalpului uscat, dar și a mătreții. Masajul scalpului cu ulei de măsline vă va face totodată părul mai sănătos, mai strălucitor și mai ușor de aranjat. Medicii avertizează că excesul de ulei pe piele poate duce la înfundarea porilor și la apariția acneei. De altfel, uleiul de măsline poate să irite pielea și chiar să ducă la apariția dermatitei atopice. De altfel, este important să folosiți uleiul de măsline cu prudență, mai ales dacă știți că aveți pielea sensibilă.

La rândul său, uleiul de susan conține foarte multe vitamine și minerale esențiale, antioxidanți și acizi grași. Acești nutrienți lucrează împreună pentru a combate problemele comune ale pielii, cum ar fi inflamația, toxicitatea și îmbătrânirea prematură. „Uleiul de susan are proprietăți hidratante, regenerante, calmează mâncărimea și reduce roșeața pielii. De regulă, este bine tolerat, ceea ce îl face un candidat demn pentru pielea sensibilă. Foarte eficient pentru față și gât este şi zincul, un mineral important pentru o piele frumoasă, acesta găsindu-se din plin în uleiul de susan. Pentru cele mai bune rezultate, aplicaţi câteva picături dimineața și seara după curățarea pielii, folosind mișcări circulare. De asemenea, produsul poate fi folosit pentru senzația de mâncărime a pielii”, a explicat specialistul. Uleiul de susan este indicat şi după ce veniţi de la bazinul de înot sau după ce faceţi duș şi vă mănâncă pielea. În astfel de situaţii. uleiul de susan va ajuta la calmarea pielii, dacă se aplică un masaj uşor.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660297 vizite | 17103 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7601 vizite | 675 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9038 vizite | 577 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429148 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000153 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660297 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577340 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.