Umidificatorul și dezumidificatorul ajută la îmbunătățirea calității aerului din cameră
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

363 vizite

28-03-2022

0 comentarii

Umidificatorul și dezumidificatorul ajută la îmbunătățirea calității aerului din cameră

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU


În caz că nu știați, atât umidificatorul, cât și dezumidificatorul pot contribui la îmbunătățirea calității aerului din cameră. Care dintre acestea două este, însă, mai indicat în locuință? În principiu, excesul de umiditate din aer sau absența acesteia poate duce la unele probleme de sănătate, în special la persoanele vulnerabile, cum ar fi nou-născuții sau persoanele cu astm bronșic. În aceste condiții, poate fi necesară utilizarea unui umidificator sau a unui dezumidificator. Ce să alegeți? Totul depinde de condițiile climatice ale casei.

De fapt, susțin specialiștii, regula este foarte simplă: în medii uscate, ar trebui să vă luați un umidificator, iar în medii umede, dezumidificatorul este cel mai adecvat. Primul adaugă umiditate aerului, iar al doilea o scade. În timpul verii, de exemplu, umiditatea crește din cauza temperaturilor ridicate și apare sub formă de vapori de aer. Tocmai de aceea, un umidificator este un dispozitiv care poate contribui la creșterea umidității din aer. În zilele noastre, există umidificatoare cu abur rece, care funcționează prin intermediul ultrasunetelor, care sunt responsabile de evaporarea apei în siguranță. Acest design este ideal în timpul verii, deoarece împrospătează aerul din cameră. Dintre beneficiile umidificatorului amintim: risc mai mic de uscare a ochilor, pielii sau buzelor.

Totodată, acesta minimizează apariția afecțiunilor respiratorii, legate de astm, gripă, răceală sau alergii. Dezumidificatorul, în schimb, îndeplinește funcția opusă umidificatorului, adică reduce excesul de umiditate din aer. Acest dispozitiv captează umiditatea și colectează apa într-un recipient special.

Taguri articol: sfatul medicului astm alergii probleme temperaturi

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176085 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261363 vizite | 7582 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.