Un mit spulberat! Apa cu gheață nu vă ajută să slăbiți
Sursa de Sănătate logo
Fitness

860 vizite

24-01-2020

0 comentarii

Un mit spulberat! Apa cu gheață nu vă ajută să slăbiți

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Aţi pus câteva kilograme în plus pe voi şi vreţi să scăpaţi de ele? Din păcate, din dorinţa de a da surplusurile jos, foarte multe persoane apelează la numeroase trucuri care promit să rezolve această problemă, iar unul dintre cele mai cunoscute este acela că apa cu gheaţă accelerează metabolismul şi ajută la scăderea în greutate.

Această idee a devenit populară în urmă cu 17 ani, când cercetătorii germani susţineau că persoanele care beau doi litri de apă cu gheaţă îşi cresc cu 30% numărul de calorii arse, însă studii recente efectuate cu măsurători mult mai precise arată că, de fapt, se consumă doar cu 4,5% mai multe calorii, adică 4-7 calorii la fiecare pahar de apă cu gheaţă băut.

Explicaţia din spatele acestui mit este că organismul depune energie pentru a aduce apa la temperatura corpului, deci se consumă calorii, însă efectul nu este nici pe departe cel așteptat, spun specialiştii.

Practic, studiile recente ne arată că apa cu gheaţă nu ne ajută mai deloc în demersul de a slăbi. Nutriţioniştii spun că, dacă vreți să slăbiți, băutul de apă cu gheaţă ar trebui să fie pe locul 45 în topul priorităţilor.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176085 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261368 vizite | 7584 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.