Un nou laborator Bioclinica la Constanţa. „Este vârful tehnologiei“
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

20147 vizite

12-06-2017

0 comentarii

Un nou laborator Bioclinica la Constanţa. „Este vârful tehnologiei“

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Constănţenii au ocazia ca de acum înainte să-şi poată face diferite analize de sânge mult mai rapid şi cu o precizie mult mai mare. Bioclinica şi Limbach Groupau inaugurat, în acest week-end, un nou laborator Laborprofmed, pe bulevardul Al. Lăpuşneanu, în zona Dacia. Cu această ocazie, a fost organizat şi simpozionul „Actualităţi în medicina de laborator şi corelaţii clinico-paraclinice”, care l-a avut ca invitat special pe Limbach Hans, de la Limbach Group, precum şi alte personalităţi din Germania, Bulgaria şi desigur, România. El a făcut o prezentare pe scurt a noului laborator Laborprofmed, în parteneriat cu laboratoarele Bioclinica şi Limbach Laboratories din Germania.

Seminarul, a declarat directorul Iowemed, dr. Ionica Ciortan, îşi propune să marcheze mutarea activităţii laboratorului Bioclinica într-o locaţie nouă, cu aparatură de ultimă oră, cu tehnologii noi.

„Avem aici aparate car, dacă înainte puteau face 50 de analize pe oră, acum pot face 2.000-3.000 analize pe oră, iar în acest fel s-a diminuat timpul de lucru pentru analize, dar şi eliberarea acestora ca timp, iar ca precizie, calitatea este la vârf. Sistemele automate de ultimă generaţie au fost implementate deja şi am ţinut să marcăm acest moment printr-o conferinţă ştiinţifică, la care au luat parte şi acţionarii laboratorului, prin Limbach Hans. Trebuie să amintim faptul că la ora actuală, noi am depăşit deja 500 de recoltări pe zi şi în curând se vor depăşi 1.000 pe zi, cu siguranţă. Aveam nevoie de aşa ceva, mai ales că noi efectuăm fişele transportatorilor, ale navigatorilor, pe cele ale piloţilor, care au nevoie de rezultate care să li se elibereze până la ora 14.00. Mai mult decât atât, cu noul laborator se diminuează numărul probelor care pleacă spre Timişoara sau Germania”, a explicat pentru „Cuget Liber”, dr. Ciortan. Ea a mai spus că mai există, totuşi, câteva analize de foarte înaltă tehnologie, precum genomul uman, care se lucrează în continuare în Germania, iar rezultatele vin în aproximativ o săptămână.

Populaţia trebuie să ştie că laboratoarele Bioclinica au capacitatatea de a efectua o serie de analize medicale în incinta tuturor sediilor din judeţul Constanţa, începând de la alergeni combinaţi şi nativi, alergologie, biochimie, genetică moleculară, hematologie, imunologie, toxicologie, până la microbiologie, parazitologie şi virusologie. Investigaţiile pot fi efectuate în baza biletului de trimitere emis de către medicul de familie sau de către medicul de specialitate (bilet de trimitere simplu sau bilet de trimitere decontat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate).

În plus, aici pot fi făcuţi şi markerii tumorali (antigene asociate cancerului), care sunt macromolecule a căror prezenţă şi modificări de concentraţie se corelează cu existenţa şi dezvoltarea unei tumori maligne şi care pot fi determinaţi prin analize medicale de laborator şi de anatomie patologică.

Totodată, se poate face prevenirea problemelor de sănătate, aceasta jucând un rol extrem de important în viaţa oricărui om, astfel grija pentru a depista din timp o boală/afecţiune, mai gravă sau mai puţin gravă constituie un element important în domeniu medical.

Nu în ultimul rând, la Bioclinica pot fi efectuate analize medicale de rutină (uzuale), acestea putând, la rândul lor să identifice factorii de risc şi măsurile care sunt necesare pentru a opri evoluţia unei posibile boli.

Taguri articol: stiri medicale clinica iowemed medicina de laborator bioclinica analize medicale ionica ciortan

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite | 46033 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

10064 vizite | 1576 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

12705 vizite | 1362 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429557 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000298 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671484 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577382 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.