Urciorul la copii. Nu trebuie neglijat!
Sursa de Sănătate logo
Bebe e bolnav

1554 vizite

07-03-2016

0 comentarii

Urciorul la copii. Nu trebuie neglijat!

O umflătură de culoare roşie, ce se localizează de cele mai multe ori în partea exterioara a pleoapei, rareori pe cea internă. La nivelul acesteia se acumulează puroi. După ce acesta este eliberat, în locul respectiv apare o crustă. Copilul tău se va plânge de durere la nivelul pleoapei şi ochiul va răspunde acestei inflamaţii prin creşterea secreţiei lacrimale şi umflarea pleoapei, motiv pentru care cel mic va fi tentat să se frece la ochi, fapt ce poate declanşa iritaţii.

Concret, urciorul este o inflamaţie a unei glande sebacee de la baza genei, fiind provocat de o infecţie virală. În primă fază, ulciorul apare sub forma unei mici umflături roşii, moi, ce ajunge la o dezvoltare maximă în aproximativ trei zile. După această perioadă, ulciorul în mod normal se sparge şi se drenează.

Ulciorul are de multe ori cauze necunoscute, însă de multe ori este incriminat Stafilococul auriu, ce e prezent pe tegumente în mod normal.

Cum apare?

Ulciorul se poate răspândi prin contactul ochilor cu mâinile contaminate - mâna nespălată dusă la ochi - sau prin atingerea şi utilizarea obiectelor sau suprafeţelor contaminate.Ulciorul poate duce şi la complicaţii. Printre posibilele complicaţii ale ulciorului se numără cicatrizarea corneei, în urma unei infecţii severe şi prelungite. Acest lucru poate duce la reducerea vederii sau chiar la orbire.

Cum tratăm?

Încălzeşte un şervet curat, ai grijă să nu fie fierbinte şi pune-l pe ochiul copilului. E indicat săţii compresa la locul ei în jur de 15 minute, de 3-4 ori pe zi. Căldura va face ca infecţia săfie eliminată. Ulciorul odatădrenat, se vavindeca mult mai uşor. Nu strânge şi nu încerca săscoţi ulciorul ca şi cum ar fi un coş. Va fi dureros pentru copil şi poate agrava infecţia.

Când mergem la medic cu cel mic?

Mergeţi cu copilul la medic dacă are un urcior care nu s-a spart după o săptămână de tratament cu comprese calde, dacă are mai mult de un urcior odată, sau un altul apare imediat după vindecarea ultimului, ori ulciorul nu trece de la sine în 7-10 zile.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661416 vizite | 57220 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

50920 vizite | 9294 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17565 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431373 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001520 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671645 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661416 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577726 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.