Urgenţa, asaltată de cazuri foarte grave
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1607 vizite

09-01-2017

0 comentarii

Urgenţa, asaltată de cazuri foarte grave

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

De vineri şi până duminică, în Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă s-au prezentat 428 de constănţeni, mai puţini ca zilele trecute, dar unele cazuri au fost foarte grave.

"Pentru că vremea nu le-a permis să iasă afară aşa cum ar fi vrut, oamenii au rămas în casă şi nu au ajuns la noi decât cazurile foarte grave: bătrâni cu probleme cardiace, accidente vasculare, febre puternice, viroze etc. Acestora li s-au adăugat, bineînţeles, nelipsiţii oameni ai străzii, unul dintre ei ajungând cu o hipotermie severă, el fiind deja internat pe secţie. Oricum, noi suntem convinşi că mulţi oameni nu au putut ajunge la spital din cauza drumurilor şi că numărul acestora va creşte cu siguranţă zilele următoare. Tot din cauza vremii, chiar şi angajaţii noştri au fost nevoiţi să rămână în UPU, pentru că nu au putut pleca acasă", a declarat, pentru "Cuget Liber", şeful UPU, dr. Rodica Tudoran.

Medicul sfătuieşte populaţia - şi în special persoanele vârstnice - să evite ieşirea afară pe o astfel de vreme, întrucât expunerea la frig poate duce la o serie de decompensări ale afecţiunilor de care aceştia suferă deja. În plus, există riscul de a cădea şi a face o mulţime de fracturi.

Taguri articol: stiri medicale medic spital judeţean viroze hipotermie fracturi

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

259286 vizite | 105352 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

235569 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

420028 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1401258 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

981658 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

659204 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

567515 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

504765 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.