Usturoiul, mai benefic pentru organism atunci când este consumat seara
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

98 vizite

26-05-2023

0 comentarii

Usturoiul, mai benefic pentru organism atunci când este consumat seara

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Usturoiul este un aliment bogat în fibre, vitamina B2, proteine, vitamina B3, calciu, vitamina B12, fosfor, vitamina C, fier, magneziu, vitamina A, vitamina B1 și potasiu. Toți acești nutrienți sunt de o importanță vitală pentru funcționarea corectă a organismului. Acesta poate fi consumat în diferite moduri, cel mai frecvent fiind crud sau gătit. Cert este că poate fi consumat în orice moment al zilei. Mulți oameni îl mănâncă la orele dimineții pe stomacul gol, iar alții la prânz. Cu toate acestea, cercetările au arătat că usturoiul este cel mai benefic pentru organism atunci când este consumat seara. În acest sens, potrivit site-ului Gastrolab, vom enumera care sunt efectele pozitive ale consumului de ceai de usturoi seara, chiar înainte de a merge la culcare.

În primul rând, susțin specialiștii, scade colesterolul și trigliceridele. Datorită proprietăților hipotensive, hipolipemiante, depurative și antiinflamatorii ale usturoiului, s-a demonstrat că un consum regulat al acestuia ajută la reducerea nivelului de colesterol rău și de trigliceride din organism. Totodată, previne și combate bolile cardiovasculare, prin scăderea nivelului ridicat de colesterol și trigliceride din sânge, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. În plus, proprietățile sale reduc, de asemenea, tensiunea arterială ridicată, reducând astfel riscul de atac de cord. De asemenea, îmbunătățește disconfortul gastro-intestinal și ajută la reducerea nivelului de plumb din sânge.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494828 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258222 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441523 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420644 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994124 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575127 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508095 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.