Utilizarea antibioticelor în alimente va fi sancţionată
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1179 vizite

17-03-2016

0 comentarii

Utilizarea antibioticelor în alimente va fi sancţionată

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Comisia pentru Drepturile Omului, Culte şi Minorităţi din cadrul Senatului României şi Asociaţia Pro Consumatori au organizat o dezbatere, pentru a aduce la cunoştinţă opiniei publice importanţa protecţiei consumatorilor cu tema „Rezistenţa la antibiotice, de la fermă la consumator”. Dezbaterea a urmărit găsirea de soluţii pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniu, astfel încât, drepturile şi sănătatea consumatorilor să fie respectate. Participanţii la dezbatere au pus accentul pe regle-mentarea unui sistem de evaluare a substanţelor antimicrobiene şi pe etichetarea alimentelor. Totodată, s-a discutat şi despre eliminarea stimulentelor pentru medicii veterinari de a prescrie antibiotice, elaborarea de ghiduri privind utilizarea prudentă a antibioticelor la animale şi organizarea de inspecţii a medicilor veterinari şi a producătorilor agricoli în vederea depistării neregulilor.
„Nu putem vorbi la singular despre respectarea dreptului la sănătate fără să ţinem cont de drepturile subsecvente acestuia, cum ar fi dreptul la informare, dreptul la servicii de calitate, dreptul la siguranţă şi la prevenţie. Tocmai de aceea, implicarea statului trebuie să fie una substanţială în ceea ce priveşte luarea unor măsuri, pentru evitarea îmbolnăvirilor cauzate de folosirea antibioticelor în alimente“, a declarat Nicolae Vlad Popa, secretarul Comisiei pentru Drepturile Omului.
Autorităţile atrag atenţia asupra conştientizării drepturilor consumatorilor conferite prin lege şi implicarea acestora în alegerea unui stil de viaţă sănătos.

Taguri articol: stiri medicale alimente antibiotice dezbatere lege reguli

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323602 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29752 vizite | 12611 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324725 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343860 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954020 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625705 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550100 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.