Vă deranjează cearcănele? Cum puteți scăpa de ele
Sursa de Sănătate logo

Sursa foto Descopera

Sursa foto Descopera
Sfatul medicului

851 vizite

31-08-2020

0 comentarii

Vă deranjează cearcănele? Cum puteți scăpa de ele

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Oricât de mult ne-am îngriji, la un moment dat, cearcănele tot apar. Unii specialişti spun că un truc simplu pentru a scăpa de ele, este să ne acoperim ochii cu felii de castravete sau pliculeţe de ceai. Din păcate, această soluţie nu este una de durată. Totuşi, imediat după ce am aplicat pe chip una din cele două remedii, vom avea o faţă mai luminoasă.

Toată lumea are cearcăne. Aceste cearcăne sunt un semn obişnuit al oboselii, dar pot indica, de asemenea, probleme respiratorii, un aport ridicat de cofeină şi chiar un management deficitar al stresului. Cu toate că cearcănele care apar în jurul ochilor se pot forma din diverse motive, vestea bună este că există remedii care pot ajuta la ascunderea acestora şi chiar la dispariţia lor completă.

Înainte de toate, însă, nu uitaţi că este necesar să completaţi tratamentele cu obiceiuri benefice, în special cu o odihnă bună şi alimentaţie adecvată. Reţineţi, medicii esteticieni vă pot examina şi recomanda cea mai potrivită metodă de îndepărtare a cearcănelor, fie prin injectarea de substanţe pe bază de acid hialuronic sau grăsime proprie (lipofilling), fie prin operaţia de blefaroplastie (în cazul în care există şi un exces consistent de piele).

Trebuie precizat că, totuşi, în urma acestor tratamente prin injecţii cu acid hialuronic pot apărea complicaţii, iar unele persoane pot fi alergice. „Este posibil ca după injectarea cu acid hialuronic să apară riscuri de roşeată, edeme sau umflături ce pot persista câteva săptămâni, mai mult decât este normal (câteva ore). Pentru a evita acest risc, esteticianul va afla dacă pacientul are alergie la una dintre componentele acidului hialuronic. Totuşi, dacă aceste complicaţii apar, pentru a diminua efectele nedorite se vor utiliza creme cu arnică şi/sau vitamina K.

De asemenea, trebuie să luaţi în considerare că s-ar putea să nu puteţi obţine rezultatul aşteptat într-o singură şedinţă de tratament. În funcţie de cum reacţionează organismul dumneavoastră, s-ar putea să fie nevoie de câteva şedinţe în plus, majoritatea pacienţilor având rezultate excelente după trei sesiuni de injecţii cu acid hialuronic. Pe termen lung, însă, nu există riscuri, deoarece acidul hialuronic este considerat a fi cea mai sigură substanţă de umplere, fiind eliminat complet din organism după 9 - 12 luni de la injectare”, a explicat dr. Ali Efati.

În plus, pacienţii trebuie să ştie că edemul şi roşeaţa vor începe să dispară abia după 3-4 ore după injectare. Astfel, după ce acestea vor începe să dispară, substanţa va atrage apa către suprafaţa pielii, creând un aspect proaspăt şi suplu. Totuşi, pentru a diminua senzaţia temporară de disconfort se vor aplica comprese reci.

Pentru a avea efectele dorire, faceţi tot posibilul să renunţaţi la ţigări, dacă sunteţi fumător şi să evitaţi consumul de băuturi alcoolice, precum şi băuturile cofeinizate, deoarece acestea vor face cearcănele să fie mai vizibile. De asemenea, încercaţi să urmaţi o dietă echilibrată care să includă multe fructe şi legume. Nu în ultimul rând, practicaţi exerciţii fizice şi beţi cel puţin 6-8 pahare de apă pe zi, deoarece aceste lucruri au şi alte avantaje pentru sănătate.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661547 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

67657 vizite | 11671 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17779 vizite | 1803 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431834 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001772 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661547 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578153 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.