Vă doare tare piciorul? Să nu aveți o ruptură de ligament încrucișat
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

492 vizite

07-02-2022

0 comentarii

Vă doare tare piciorul? Să nu aveți o ruptură de ligament încrucișat

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ruptura ligamentului încrucișat posterior apare mai rar decât ruptura ligamentului încrucișat anterior, dar nu ar trebui subestimată, mai ales când este asociată cu un accident de mașină. Medicii susțin că ligamentul încrucișat posterior este cel mai puternic ligament din articulația genunchiului, el numindu-se posterior, deoarece traversează partea din spate a genunchiului și conectează tibia la femur și, împreună cu ligamentul încrucișat anterior, menține stabilitatea zonei. Ambele ligamente se încrucișează în interior și formează un X în centrul articulației.

Dar ce se întâmplă dacă apare ruptura ligamentului încrucișat posterior? Specialiștii afirmă că ruptura ligamentului încrucișat posterior apare mai rar decât ruptura ligamentului încrucișat anterior. Acesta din urmă este considerat a fi, însă, cel mai vulnerabil. Există, de obicei, mai puțină durere și instabilitate, dar problema poate dura câteva săptămâni sau luni. Problema este că majoritatea persoanelor cu leziuni ale ligamentului încrucișat posterior simt imediat durerea și apoi au umflături. Senzația pe care o descriu este că genunchiul este slăbit, de parcă nu mai susține greutatea. Durerea poate fi severă și poate apărea împreună cu dificultăți de mers, deci bolnavii pot să șchiopăteze. La un moment dat, durerea începe să apară și genunchiul începe să fie instabil. În acest moment, persoana în cauză solicită asistență medicală și descoperă că a suferit o ruptură cu ceva timp în urmă.

Taguri articol: sfatul medicului accident durere genunchi bolnavi greutate umflături

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660313 vizite | 17502 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7627 vizite | 698 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9051 vizite | 582 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429154 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000161 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660313 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.